Börsnotering av

eSports Pulze AB

Esports Pulze är verksamt inom e-sportssegmentet där man erbjuder spelare att tävla om prispengar och andra priser. Spelare på alla nivåer kan ansluta sig till automatiserade turneringar och utmaningar.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Inställd

Ägare

Uppdatering: Lövgren Ventures 18 %, Svea Ekonomi, Familjen Knutsson, Rightbridge Ventures, Johan Fällström.

Uppdatering: ANTCO. Investment Group AB 0,78 %

RightBridge Ventures 10,7 %.

Mer information

I början av september 2019 meddelade Corpura Fondkommission att Esports Pulze (Epulze) nyligen genomfört en private placement på 17,5 Mkr, samt att bolaget ska göra publik emission och notering under 2020.

Uppdatering: Bolaget har en ny rådgivare, notering planerad till 2023.

Uppdatering: I början av april 2021 tog bolaget in 57 Mkr i en nyemission.

Uppdatering: I början av april 2021 köpte RightBridge Ventures 10,7 % av aktierna i Epulz. Säljare var Modelio Equity AB och Oliver Molse.

Uppdatering: I början av januari 2023 meddelade ANTCO. Investment Group AB att de köper 0,73 % av aktierna i eSports Pulze och att de efter detta äger 0,78 %.

Uppdatering: I mitten av april 2023 pratade Breakit med vd som berättade om ett verkligt genombrott. Avtalet med Valve gällande Dota 2 Pro Circuit kommer att ge ePulze intäkter på drygt 40 Mkr redan under årets första kvartal i form av sponsorintäkter och försäljning av sändningsrättigheter. "Prognosen är att omsätta mellan 50 och 60 miljoner kronor i år.", men tillägger att det inte kommer att bli ett vinstår bara för det då det kostar att producera eventen. "Hade vi ställt om till att bara vara ett eventbolag och inte försökt utveckla vår plattform mer så går det att gå runt och göra vinst även på detta. Men det är inte det vi vill göra." Han säger att de har en burnrate på ca 3 Mkr i månaden för plattformen. Planen är att ta in mer kapital under andra kvartalet.

Uppdatering: Vi har kommit till slutet av september 2023 och bolaget är fortfarande ett privat aktiebolaget. Aktiemarknadens intresse för startups är också dåligt. En notering känns inte aktuell i närtid.

Uppdatering: I början av juni 2024 upptäckte vi att bolagets webbsajt inte är tillgänglig. Bolaget it-leverantör Cloudflare skriver att det beror på att webbsajten haft fler besökare än prisplanen tillåter. Det ska nog tolkas som att bolaget inte har betalat för sig och att Cloudflare därför stängt ner sajten och valt att formulera sig någorlunda mjukt. En av ePulze grundare skriver på LinkedIn att bolaget är tvunget att säga upp personal.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner