Börsnotering av

Embellence Group AB

Embellence Group har en house of brands-strategi inom premiuminteriör. Byggt på premiumtapeter så har gruppen sedan adderat hemindredingstextil, kuddar och mattor. Embellence Group AB hette tidigare WA WallVision AB. WA WallVision AB hette tidigare ECO Boråstapeter AB.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Genomförd

Ägare

Uppdatering: Litorina är huvudägare.

300 - 350 tapet- och färghandlare runtom i Sverige. Några av dem är större ägare med 10 - 15 % av aktierna.

Värdering

Uppdatering: 898,8 Mkr enligt noteringserbjudandet till 42 kr per aktie, där endast befintliga aktier säljs.

Uppdatering: Okänd

Företaget aktier handlas via Alternativa Aktiemarknaden.

Mer information

Företaget tar beslut om exakt tidsplan på bolagsstämman den 26 april.

Uppdatering: Nu har företaget tagit beslut. Istället för en listning på First North under 2007 så siktar man på OMX Stockholmsbörsen under 2008.

Uppdatering: ECO meddelar i början av januari 2008 att man köper brittiska Cole & Son Ltd, en betydande aktör både i Storbritannien och internationellt. Man upprepar samtidigt sina noteringsplaner.

Uppdatering: ECO Boråstapeter meddelar i slutet av juni 2009 att man avser att köpa Mr Perswall, som är aktiva inom fototapeter och skräddarsydda fondväggar.

Uppdatering: ECO Boråstapeter presenterar i slutet av februari 2010 sitt bokslut för 2009, som visar en nettoomsättningen på 552,3 MSEK (en ökning med 4,5 %) och ett rörelseresultat på
82,2 MSEK (en ökning med 41 %). Företaget upprepar samtidigt sina planer på att notera sig på Stockholmsbörsen.

Uppdatering: Företaget byter i maj 2010 namn från ECO Boråstapeter AB till WA WallVision AB.

Uppdatering: WA WallVision AB blev uppköpt under hösten 2010. WA WallVision AB köptes av det nya bolaget Waldemar Andrén Tapetdesign AB, som till större del ägs av Litorina, samt av ungefär hälften av de tidigare ägarna av WA WallVision.

Uppdatering: I mitten av mars 2021 skrev Direkt att företaget, som numera heter Embellence Group, ska noteras, kanske redan under mars 2021. Förutom att byta namn så har företaget expanderat och blivit ett house of brands som förutom tapeter även har heminredningstextilier, kuddar och mattor.

"Det är en ägarfråga, men vi har investerat i organisation, processer och verktyg så vi är redo om det skulle bli aktuellt, men det kan jag inte ha några kommentarer kring", säger bolagets vd Olle Svensk till Nyhetsbyrån Direkt.

Uppdatering: Embellence Group noteras på First North den 24 mars 2021.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner