Börsnotering av

Diagonal Bio AB

Diagonal Bio är ett bioteknikbolag som utvecklar plattformen Panviral för att detektera och diagnostisera små sektioner av patogengenom, exempelvis virus, bakterier och svampar. Diagonal Bio AB hette tidigare Diagonal Pharma AB.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Genomförd

Ägare

Innan noterringserbjudandet; Kushagr Punyani 35,17 %, Andreas Nyberg 16,01 %, Acantor Holding 9,97 %, Bengt Andersson 5,77 %, Polynom Investment AB 5,51 %, Edvard Hall 3,94 %, Övriga (ca 25 st) 26,63 %.

Värdering

Uppdatering: 96 Mkr post money

56 Mkr pre-money och 96 Mkr post money om noteringsemissionen fulltecknas.

Mer information

Diagonal Pharma meddelade i slutet av maj 2021 att de ska göra en IPO och notera sig på First North under sommaren 2021. Sedermera är finansiell rådgivbare.

"Vi är mycket positivt inställda till att notera Diagonal på First North under sommaren 2021. Diagonal har en välfungerande prototyp och vi befinner oss i ett läge där det är fullt fokus på utveckling av en kommersiell produkt följt av en uppskalad produktion av Panviral. Målsättningen är att fortsätta expandera verksamheten och lansera till den europeiska och senare den amerikanska marknaden. I syfte att möjliggöra dessa satsningar har styrelsen därför fattat beslut om att notera Bolaget på Nasdaq First North Growth Market." sade Diagonals vd Jack Egelund Madsen.

Uppdatering: Diagonal Pharma har bytt namn till Diagonal Bio.

Uppdatering: Diagonal Bio noterar sig på First North den 6 juli 2021.

Uppdatering: Noteringsemissionen tecknades till cirka 100,15 procent och tillförde bolaget cirka 40,05 Mkr före emissionskostnader samt cirka 1 550 nya aktieägare. Bolaget har utsett Sedermera Fondkommission till likviditetsgarant.

Uppdatering: Diagonal Bio noteras på First North den 8 juli 2021.

Uppdatering: Den 7 juli 2021 meddelade Diagonal Bio att noteringen inte kommer att ske den 8 juli då handläggningstiderna hos Bolagsverket är långa. "Vi inväntar Bolagsverkets återkoppling och återkommer med besked så snart sådant finns att ge.”

Uppdatering: Diagonal Bio noteras på First North den 16 juli 2021.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner