Börsnotering av

Com Hem AB

Com Hem erbjuder hushåll i Sverige kompletta lösningar för tv, bredband och telefoni. Basen för affären är en infrastruktur i samarbete medfastighetsägare.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Ägare

Carlyle Group och Providence Equity Partners, som under 2005 köpte Comhem av EQT.

Uppdatering: Det brittiska riskkapitalbolaget BC Partners meddelade i juli 2011 att de köper Comhem.

Värdering

I slutet av 2010 uppskattas värdet till mellan 13-18 miljarder kronor.

Uppdatering: Det brittiska riskkapitalbolaget BC Partners meddelade i juli 2011 att de köper Comhem för 17 miljarder kronor.

Uppdatering: 20 Mdkr är uppskattningar som hörs i media i mars 2014.

Uppdatering: 10-12 miljarder kronor. Priset per aktie sätts inom intervallet 44-62 kr.

Uppdatering: Bloomberg uppger att prisintervallet snävats av till 55-60 kr.

Uppdatering: Bloomberg uppger att priset per aktie blir 58 kr.

Uppdatering: 11,47 miljarder kronor uppges marknadsvärdet ha blivit till 58 kr per aktie. Detta är exklusive den eventuella övertilldelning som kan ske under kommande månad.

Mer information

Com Hem eller dess ägare har inte kommunicerat några noteringsplaner, men en notering vore en naturlig exit för ägarna och företaget återkommer ständigt när det pratas om potentiella börskandidater.

Uppdatering: 2009 blev något av ett städår för Comhem, vilket gjorde att det inte var någon bra situation att göra en notering. Under december 2010 sägs Comhem vara ute till försäljning med en värdering på 13-18 miljarder kronor. En börsnotering är dock inte utesluten, speciellt som de noterade europeiska kabel-tv-bolagen har värderats upp det senaste året.

Uppdatering: Comhem fortsätter att vara en möjlig noteringskandidat. Under mars 2011 har en börsnotering avfärdats av analytiker och media. I mitten av april 2011 öppnar dock Comhem upp dörren igen. Företaget väljer in Sigrun Hjelmquist och Meg Tiveus i styrelsen som oberoende ledamöter. Tidigare har Comhem bara haft en oberoende ledamot. En delförklaring företaget ger är att man utvärderar både en försäljning och börsnotering, och att man vill ha en styrelse som gör en börsnotering möjlig

Uppdatering: Det brittiska riskkapitalbolaget BC Partners meddelade i juli 2011 att de köper Comhem för 17 miljarder kronor. En framtida börsnotering av Comhem kan dock fortfarande bli aktuell.

Uppdatering: I slutet av januari 2014 kommer Bloomberg med uppgifter från tre anonyma källor som säger att inledande börsdiskussioner pågår. Källorna betonar att det är inledande diskussioner och att inga rådgivare har utsetts.

Uppdatering: I slutet av februari 2014 meddelade Com Hem att Anders Nilsson utsetts till ny VD och Jon James till Chief Operating Officer (COO).

Uppdatering: Reuters rapporterar den 13 mars 2014 att ägaren BC Partners har valt banker för att sköta börsnoteringen av Comhem, som ska ske innan sommaren 2014. Morgan Stanley och JP Morgan ska enligt uppgifterna hålla i noteringen och Rotschild ska vara BC Partners rådgivare.

Uppdatering: De tidigare uppgifterna bekräftas av uppgifter till Bloomberg i mitten av maj 2014. Det pratas om en värdering på 3 miljarder dollar. Det sägs vidare att Comhem ska ta in 1 miljard dollar och att aktierna ska börja säljas veckan som börjar den 19 maj. Med tanke på att Comhem är en kassako så handlar den där miljarden dollar nog mer om att BC Partners vill få loss dessa pengar på ett strukturerat sätt.

Uppdatering: Dagens Industri skriver i tidningen den 23 maj 2014 att en börsnotering nu är nära. Senast måndag den 26 maj ska prospektet vara presenterat.

Uppdatering: Den 23 maj meddelade Comhem officiellt att de ska notera sig på Stockholmsbörsen. En nyemission på 5,5 miljarder kronor ska göras för att minska företagets skulder. Eventuellt kan även befintliga aktier kommer att erbjudas av NorCell.

Uppdatering: Comhem börsnoteras den 17 juni 2014.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner