Börsnotering av

Coloreel Group AB

Coloreel har utvecklat en teknik som möjliggör högkvalitativ digital infärgning av textiltråd. Coloreels första produkt är skapad för industriella brodyrmaskiner. Den välpatenterade tekniken kan även användas för sömnad, stickning och vävning med mera. Tekniken ger stora miljöfördelar med kraftigt minskad vattenförorening och en effektivare resursanvändning.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Kommande

Ägare

Uppdatering: Slutet av maj 2021; Joakim Staberg 21 %, Swedbank Robur Ny Teknik 10 %, Nerthus Investment 9 %, Spiccare Invest 7 %, SEB-Stiftelsen 6 %.

Robur Ny Teknik har investerat.

Värdering

1,2 Mdkr pre-money när bolaget ska ta in 70 Mkr under våren 2021. 310 kr per aktie.

Mer information

I slutet av januari 2021 meddelade Coloreel att de tagit in 100 Mkr från Robur Ny Teknik. Ingenting sägs om en börsnotering, men när Robur Ny Teknik-fonden investerar så brukar planen vara att bolaget ska noteras på sikt.

Uppdatering: ”Vi diskuterar en börsnotering bland större aktieägare och i styrelsen, troligen inom två år, men några formella beslut är ännu inte fattade”, säger Joakim Staberg till Di efter att investeringen offentliggjorts.

Uppdatering: Under andra kvartalet 2021 ska Coloreel ta in 70 Mkr i en private placement där ABG Sundal Collier är sole global coordinator och bookrunner.

På en presentation hos ABG Sundal Collier i slutet av maj 2021 så får bolagsledningen frågan om tidsplanen för noteringen och de vill inte vara helt tydliga, men säger att om de följer affärsplanen som planerat så kan de börja IPO-processen redan 2022, och då verkar man syfta på den sista delen då man redan har börjat förbereda sig.

Uppdatering: I mitten av augusti 2021 meddelade Coloreel att de utsett Torbjörn Bäck till ny vd. Han har tidigare erfarenhet från ledande befattningar på företag så som Camfil, Nederman och IBM. Nuvarande vd övergår till en ny roll inom Coloreel som Senior Vice President Business Development.

Uppdatering: I mitten av oktober 2022 meddelade Coloreel att Saman Khalilian tillträdde som ny CFO i juni och kommer att vara baserad på bolagets kontor i Stockholm.

"Han får en betydelsefull roll i ledningsgruppen och ska från sin position som CFO aktivt stötta bolaget med att bygga upp en ekonomi- och finansavdelning som kan skapa gynnsamma förutsättningar för bolagets expansiva fas."

Uppdatering: Torbjörn Bäck, vd på Coloreel Group, sade i början av november 2024 att en notering kan bli aktuell 2024.

"Vårt fokus just nu är att driva upp affärsvolymen och nå en god lönsamhet och en stark tillväxt. När vi nått dit finns det möjlighet att notera bolaget vilket skulle kunna ske under 2024. Arbetet med att bygga ett bolag vars strukturer, processer, ledningsgrupp och styrelse är moget för notering har redan påbörjats."

Uppdatering: I maj 2023 började Ilija Batljan, som är under finansiell press, att sälja av sina aktieinnehav vilket i flera fall satt press på kurserna. Han är delägare i Coloreel.

Uppdatering: I slutet av september 2023 fick Coloreel ett stort avtal med en asiatisk producent på 20 Mkr. Den första leveransen sker i oktober 2023, men majoriteten av volymen skeppas under 2024.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner