Börsnotering av

Cinnober Financial Technology AB

Cinnober utvecklar lösningar för börshandel, riskhantering och andra finansiella tjänster. Kunderna är framförallt aktie-, derivat- och råvarubörser och lösningarna baseras främst på den egenutvecklade plattformen TRADExpress.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Genomförd

Ägare

Företaget är listat på Alternativa Aktiemarknaden.

Värdering

Företaget är listat på Alternativa Aktiemarknaden.

Mer information

I början av november 2011 meddelade Cinnober att företaget ska börja förberedas för en notering på börsen. Företagets ordförande Nils-Robert Persson räknar med att det tar 2-3 år. Aktierna handlas sedan tidigare på Alternativa Aktiemarknaden.

Uppdatering: I slutet av oktober 2013 säger grundaren och styrelseordföranden Nils-Robert Persson i en intervju att bolaget kan komma att ta in en större institutionell ägare i framtiden.

Uppdatering: Cinnober kallade i slutet av maj 2014 till bolagsstämma den 26 juni. Där framgår att bolagets aktier senast den 30 september 2014 ska handlas på First North.

Uppdatering: Det har länge spekulerats kring om Cinnober ska köpa brittiska Markits handelsrapporteringstjänst Boat. I början av juli 2014 bekräftar bolaget att det gjort köpet. Ingen prislapp anges, men det anses vara en milstolpe för Cinnober.

Uppdatering: Första dag för handel på First North är planerad till den 29 september 2014.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner