Börsnotering av

Cherry AB

Cherry ska äga och utveckla snabbväxande och lönsamma företag inom spel och casino. Cherry AB hette tidigare Cherryföretagen AB

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Ägare

De största ägarna den 30 september 2015; Klein Group AS 20,42 %, Hotspur Holding AS 10,42 %, Försäkrings AB Avanza Pension 5,63 %, Kling Lars 4,30 %, Andreassen Lorang Wolmar Anders 3,98 %.

Värdering

Uppdatering: Aktiekursen har stigit. I början av maj 2016 meddelade Cherry att de köper ComeOn i två steg, vilket även kommer att öka antalet aktier.

1374 Mkr var market cap efter att nyheten om planerat listbyte presenterats i mitten av december 2015.

Mer information

Cherry är noterat på Aktietorget, men meddelade i mitten av december 2015 att de ska ansöka om notering på Nasdaq Stockholm, en notering som beräknas kunna ske under 2016.

Uppdatering: I slutet av mars 2016 skrev bolaget "Gunnar Modalen har tillträtt som chef för Investor Relations & Communication och medlem i koncernledningen för Cherry. Rekryteringen har som syfte att förstärka bolagets kompetens inom dessa områden samt förbereda bolaget för den kommande introduktionen på Nasdaq Stockholm senare i år."

Uppdatering: I början av maj 2016 meddelade Cherry att de gör ett stort förvärv, de köper ComeOn. De upprepar samtidigt att flytten till Nasdaq Stockholm ska ske under 2016.

Uppdatering: Arbetet med listbytet har fått stå tillbaka för arbetet med köpet av Come On, men i slutet av augusti 2016 säger VD att listbytet ska vara genomfört innan året är slut.

Uppdatering: I mitten av oktober 2016 sade VD när han var gäst hos EFN att ambitionen fortsatt är att listbytet ska vara genomfört innan årsskiftet, men tillägget att vissa delar av processen inte är något bolaget kan styra över. Men det lät helt klart som att man fortsatt trodde att det ska komma att vara genomfört innan årsskiftet.

Uppdatering: Cherry skjuter på flytten till Stockholmsbörsen till första halvåret 2017. Bolaget vill hålla fokuset på verksamheten och integrationen av förvärven.

Uppdatering: Cherry skjuter på flytten till Stockholmsbörsen till efter sommaren 2017.

Uppdatering: Cherry börjar handlas på Nasdaq Stockholm den 18 oktober 2017.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner