Börsnotering av

Charge Amps AB

Charge Amps levererar både hårdvara och mjukvara för optimerad laddning av elbilar. Utvecklar och tillverkar smarta, användarvänliga laddlösningar med design i framkant.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Inställd

Ägare

Uppdatering: Efter emission i början av 2023; OK Ekonomisk Förening 30,2 %, Skellefteå Kraft 29,7 %, Fredrik Jonsson 14,1 %, Swedbank Robur 9,4 %, Boel Rydenå Swartling 6,4 %, Johan Qviberg 4,1 %.

Swedbank Robur (Microcap och Ny Teknik) är delägare.

Värdering

Uppdatering: 724 Mkr när företaget såldes i augusti 2023.

Uppdatering: 253 Mkr pre-money och 353 Mkr post money i början av 2023. 5,23 kr per aktie.

1,35 Mdkr pre-money och 1,5 Mdkr vid nyemissionen i mars 2022. 30,90 kr per aktie.

Mer information

Charge Amps meddelade i mitten av mars 2021 att de ska börsnotera sig under 2022. Man meddelade samtidigt att man gjort en nyemission på 130 Mkr och att befintliga ägare sålt aktier för 20 Mkr. Tecknare och köpare var Swedbank Robur via dess aktiefonder, Microcap och Ny Teknik.

"Investeringen kommer att användas för att öka Charge Amps marknadsnärvaro i Europa. Fokus för 2021 är Norden, Storbritannien, Tyskland och Holland. Kapitalet kommer även att investeras inom R&D för att stärka företagets produkterbjudande och innovation, samt för att säkerställa verksamhetsoptimering inför den börsnotering som planeras äga rum under nästa år."

ABG Sundal Collier AB har rollen som global bookrunner i anslutning till privata investeringar och den planerade börsnoteringen.

Uppdatering: I mitten av maj 2021 skrev Di Digital att Charge Amps hade en tillväxt på 200 % under första kvartalet och nu gör sig redo för att exportera till utlandet. Produkter har redan nått Tyskland och näst på tur är Storbritannien, Nederländerna, Spanien och Frankrike. Vd Anders Bergtoft upprepar noteringsplanen och Di skriver att tidsplanen är första kvartalet 2022.

Uppdatering: I slutet av maj 2021 upprepade vd tidsplanen att man ska göra en IPO under första kvartalet 2022.

Uppdatering: Den första december 2021 skrev Di Digital att Charge Amps har rekryterat Kristina Elfström Mackintosh till finanschef. Hon har tidigare haft samma roll på Lagercrantz.

Uppdatering: I mitten av april 2022 skrev Di att Charge Amps har tagit in 150 Mkr och att de ska börsnotera sig under 2022. Bland de som investerade i denna runda återfanns existerande aktieägare som OK ekonomisk förening, Skellefteå Kraft och Swedbank Robur. Och nya investerare som Concejo AB, LMK och Quinary Investment.

Uppdatering: I mitten av augusti 2022 meddelade Charge Amps att vd och koncernchef Anders Bergtoft lämnar bolaget. Styrelsen har beslutat att ett nytt ledarskap behövs. Nuvarande CCO Olle Tholander träder in som tillförordnad vd. "Anders Bergtoft har som Verkställande Direktör och Koncernchef på ett förtjänstfullt sätt tagit bolaget från en liten startup verksamhet till ett av de ledande bolagen för laddlösningar i Norden.". Något tveksamt om en börsnotering fortfarande är aktuell under 2022.

Uppdatering: Vd Olle Tholander sa i slutet av augusti 2022 till Di att planerna på en börsnotering står fast, men att det ska göras när marknaden så tillåter.

Uppdatering: I början av maj 2023 skrev Di Digital att Charge Amps har gjort en nyemission där hälften är nya pengar och hälften kvittning av lån. Emissionen visade på ett kraftigt värderingsras från 1,5 Mdkr året innan till pre-money 253 Mkr och 353 Mkr post money.

I augusti 2022 fick vd lämna på dagen utan att någon efterföljare var på plats.

Uppdatering: I augusti 2023 skrev Di att Charge Amps säljs till kinesiska Naas Technology för 724 Mkr.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner