Börsnotering av

Careium AB

Careium (Doro Care) är verksamt inom välfärdsteknik. Verksamheten är idag en del av Doro men ska knoppas av.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Genomförd

Ägare

Uppdatering: RBC Investor Services Bank S.A. 16,56 %, Nordea Nordic Small Cap Fund 11,13 %, Rite Internet Ventures Holding AB 10,22 %, Lazard Freres Banque, W8IMY 6,77 %, Avanza Pension 6,52 %.

Doro AB 100 %

Mer information

I mitten av februari 2021 meddelade Doro att de ska särnotera Doro Care. För att förbereda särnoteringen kommer ett arbete inledas med att separera affärsområdet Doro Care med målsättning att föreslå en särnotering för en bolagsstämma under 2021.

”Välfärdsteknik är en marknad med stora möjligheter och intressanta framtidsutsikter. Affärsområdet Doro Care har växt sig stort nog för att kunna stå för sig självt. Jag är övertygad om att en uppdelning skapar bästa förutsättningar för oss att fullfölja vår strategi att bli marknadsledande i Europa inom välfärdsteknik. Affärsområdet Doro Phones är marknadsledande inom mobiltelefoner för seniorer och renodlingen skapar bättre möjligheter för verksamheten att ytterligare stärka sin marknadsposition”, sade Carl-Johan Zetterberg Boudrie, VD för Doro.

Uppdatering: I mitten av juli 2021 skrev Doro att särnoteringen är planerad till fjärde kvartalet 2021.

Uppdatering: I början av september 2021 meddelade Doro att Doro Care expanderar verksamheten i Nederländerna genom att förvärva Innocom för 72 Mkr.

Uppdatering: Bolaget där Doro Care placeras har nu fått namnet Careium AB. Det är på First North som bolaget ska noteras. Formellt beslut om utdelning av aktierna ska tas på en extra bolagsstämma den 22 november 2021.

Uppdatering: Careium noteras på First North den 10 december 2021.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner