Börsnotering av

Capio AB

Capio är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag. Företaget bedriver sjukvård i sju länder och arbetar över nationsgränserna. Capio AB hette tidigare Capio Holding AB.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Ägare

Uppdatering: Upp till 37,5 % av aktierna kommer att ägas av nya ägare efter erbjudandet inför noteringen. Följande nya fyra investerare kommer att äga, R12 Kapital AB (familjen af Jochnicks investeringsbolag) cirka 6,2 %, Fjärde AP-fonden 5,5 %, Swedbank Robur Fonder 5,5 %, Handelsbanken Fonder AB för fonders räkning cirka 2,9 %.

Apax World Wide 45 %, Nordic Capital 44 % och Apax France 11 %.

Värdering

6 846 Mkr post money efter erbjudandet inför noteringen (48,5 kr per aktie).

Mer information

I juni 2010 pratas det om att ägarna förbereder en börsnotering av Capio. Något som dock förnekas av Capios ordförande Thomas Berglund, som säger att några sådana planer inte är aktuella på flera år.

Uppdatering: I maj 2011 pratas det om att Capio ska säljas, där en börsnotering är ett alternativ.

Uppdatering: Thomas Berglund, VD för Capio, säger i början av juni 2012 att han tror en börsnotering inom 2-3 år vore rätt, men tillägger att inget är bestämt.

Uppdatering: Under slutet av 2013 blåser det kalla politiska vindar kring riskkapitalbolag som ägare för allt som har med välfärd att göra. Det pratas rent allmänt om att ägarna av denna typ av företag vill börsnotera företagen. Fredrik Näslund på Nordic Capitals rådgivningsbolag NC Advisory säger i början av december 2013 att det inte finns några börsnoteringsplaner, men att det kan vara ett alternativ längre fram.

Uppdatering: I slutet av april 2014 kommer uppgifter att ägarna har anlitat JP Morgan som rådgivare för att sälja Capio, där en börsnotering ska vara huvudspåret, med en trolig tidsplan på hösten 2014. Carnegie ska ha anlitats för att placera aktier i Norden.

Uppdatering: I början av december 2014 kommer uppgifter om att Capio planerar en börsnotering under första kvartalet 2015. VD Thomas Berglund ska ha presenterat bolaget under november för nyckelinvesterare.

Uppdatering: Dagens Industri skriver i början februari 2015 att Capio förbereds för en börsnotering.

Uppdatering: Dagens Industri skriver i april 2015 att ägarna tvingats skjuta börsnoteringen av Capio på framtiden pga den politiska osäkerheten.

Uppdatering: Den 29 maj 2015 rapporterade Dagens Industri att flera källor säger att det jobbas för fullt med att börsnotera Capio innan semestertiderna. Bland annat JP Morgan och SEB har uppdraget. En kombination av att de politiska vindarna vänt något och att värderingarna på börsen är på höga nivåer.

Uppdatering: Capio noteras den 30 juni 2015. Capio gör en nyemission på 750 Mkr och sedan säljer ägarna befintliga aktier. Upp till 37,5 % kommer att ägas av nya ägare.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner