Börsnotering av

Candela Speed Boat AB

Candela Speed Boat är en båttillverkare som fokuserar på elbåtar. Candela Technology AB hette tidigare Candela Speed Boat AB.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Inställd

Ägare

Uppdatering: Gustav Hasselskog, EQT Ventures, Chris Anderson, Joel Ekelund

Värdering

Uppdatering: 1,8 Mdkr i februari 2024 efter att bolaget tagit in 215 Mkr.

Uppdatering: 1,4 Mdkr i december 2021

Mer information

Candela Speed Boats vd Gustav Hasselskog berättade i slutet av maj 2018 för EFN att de siktar på en notering under 2019 eller 2020, och den lista man hittills tittat på är First North.

Uppdatering: I mitten av september 2020 tog Candela in 80 Mkr i en nyemission. En av investerarna är Chris Anderson som grundat TED.

Med tanke på att man inte hört något om noteringsplanen sedan den första gången kommunicerades och att bolaget nu fått in en rejäl summa pengar så betraktar vi noteringsplanen som inställd.

Uppdatering: I juni 2022 sade bolaget till Di att de inte har några noteringsplaner i närtid men att det inte utesluter en notering i framtiden.

Uppdatering: I slutet av mars 2023 skrev Di att Candela tar in 20 MUSD från EQT Ventures och Joel Ekelund. I december 2021 tog Candela in 245 Mkr.

Uppdatering: I slutet av februari 2024 skrev Breakit att Candela tagit in 215 Mkr. 164 Mkr kontant och resten genom kvittning.

Uppdatering; I mars 2024 skrev Di Digital att den fullständiga finansieringsrundan landade på 275 Mkr och att den världens största tillverkare av fritidsbåtar, Beneteau, deltog.

”Vi anställer 10 personer i månaden på fabriken i Rotebro och ska vara 220 medarbetare där i slutet av året”, säger Gustav Hasselskog till Di. Samtidigt öppnar han upp för att lägga ut själva produktionen på andra företag framöver.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner