Börsnotering av

Bluestep Bank AB

Bluestep erbjuder bolån i Sverige, Norge och Danmark. Bluestep vänder sig till personer som faller utanför de stora bankernas kreditmodeller.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Kommande

Ägare

EQT VII är huvudägare.

Mer information

I februari 2022 skrev Bluestep att huvudägaren EQT VII har inlett en översyn för att utforska strategiska alternativ för dess ägande i koncernen, vilket inkluderar, men inte begränsas till, en potentiell börsnotering. Vilket i finansbranschen är bland det tydligaste man kan säga angående att man siktar på en börsnotering. Sedan februari har aktiemarknaden blivit markant sämre, så hur noteringsklimatet utvecklas är en faktor som klart påverkar.

Uppdatering: I början av oktober 2023 valdes Christopher Rees, Vesa Koskinen och Christian Shin Høegh Andersen till nya styrelsemedlemmar. Bolaget skriver att de ska leda bolagets nästa steg med tillväxt och expansion.

Uppdatering: I juni 2023 meddelade Bluestep Bank att de köper norska Bank2, en affär som slutfördes den sista oktober 2023. Bank2 är helt och hållet fokuserat på Norge, och där på bolån och refinansieringstjänster.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner