Börsnotering av

Assemblin Holding AB

Assemblin är en komplett installations- och servicepartner med verksamhet i Sverige, Norge och Finland.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Kommande

Ägare

Triton Fund IV

Värdering

Tvåsiffrigt miljardbelopp enligt Di.

Mer information

I slutet av februari 2020 skrev Dagens Industri att det i rapporten för 2019 framgår att bolaget har haft kostnader för "börsfähighetsaktiviteter". Till branschnyhetssajten Installationssiffror.se säger vd att ägarna vill att de är förberedda för en börsnotering.

Assemblin köptes av Triton Fund IV i november 2015.

Uppdatering: I början av september 2021 meddelade Assemblin att Triton har initierat en process för att utvärdera strategiska alternativ för sitt innehav i Assemblin, vilket inkluderar en eventuell börsnotering.

Di skrev i samband med detta att Triton har anlitat Deutsche Bank och Nordea som rådgivare för börsnoteringen av Assemblin.

Uppdatering: I slutet av november 2021 skrev Di att noteringen av Assemblin läggs på is på grund av bristande intresse från investerare. Investerare har under hösten 2021 blivit mer selektiva efter flera noteringar som gått svagt. Nu återstår att se om bolaget säljs utanför börsen eller om ett nytt försök görs under första halvåret 2022.

Uppdatering: I början av mars 2024 meddelades att ägaren Triton slår samman Assemblin och Caverion. Triton håller på att köpa ut Caverion från Helsningsforsbörsen. Formellt är det Assemblin som är den övertagande enheten.

Uppdatering: Ägaren Triton sade i början av mars 2024 till Di att de inte utesluter en börsnotering för Assemblin Caverion Group i framtiden, men att det inte finns några sådana planer i dagsläget.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner