Börsnotering av

Amarant Mining Ltd

Amarant Mining är ett diversifierat utvecklings- och gruvbolag med fokus på ädelmetaller med nuvarande verksamhet i USA, Kanada och Chile. Amarant producerar i dagsläget både guld och platina. Bolaget fokuserar på snabb produktionsexpansion samt optimering av befintliga koncessioner med stora bevisade reserver. Bolaget är registrerat på Brittiska Jungfruöarna och har sitt huvudkontor i Dubai.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Inställd

Ägare

HJS Development Finance Ltd. 55%, Conventus Ltd. 25%, Ophir Investment Ltd 8%, Anders Sagadin 2%, James Slade 2%, Hans Göran Andersson 2%, Bruce Butcher 2%, René Nolevaux 2%, Mark Balfour 2 000 000 2%

Lars Guldstrand har sagt till Dagens Industri att GKL Capital, som ägs av honom och Peter Lindh, också är delägare i företaget.

Värdering

I marknadsföringsmaterialet för konvertibelerbjudandet framgår att företaget vid noteringen förväntas ha en värdering på 7 miljarder kronor.

Mer information

Amarant Mining gör under mars/april 2012 en konvertibelemission på upp till 350 Mkr eller 500 Mkr och meddelar i samband med det att företaget ska noteras på Nasdaq och parallellnoteras i Stockholm under Q4 2014.

I början av juni 2012 meddelade Mineral Invest International MII AB och Amarant Mining Ltd att de gör ett antal transaktioner med varandra.

Uppdatering: Amarant Mining har under hösten 2012 svårt att få fram pengar för att fullgöra transaktionerna med Mineral Invest International MII. Den 15 november 2012 har Mineral Invest fortfarande bara fått en del av pengarna, men räknar med att få resten inom en vecka.

Uppdatering: Amarant Mining fick en ny vd i mitten av november 2012 då Arto Kuusinen tillträdde rollen. Samtidigt blev han även VD för portföljbolaget Alluvia Mining, som sedan en tid tillbaka kan handlas via Mangold-listan.

Uppdatering: Enligt uppgifter som Realtid.se har tagit del av i december 2012 så är noteringsplanerna för Amarant Mining numera inställda, något som sägs vara ett återkommande fenomen bland bolagen i Amarant/GKL Growth Capital-sfären.

Uppdatering: Amarant Mining skriver i början av maj 2013, i samband med att Arto Kuusinen avgår som VD, att deras nuvarande strategi är att förbli ett privat bolag.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner