Nyemission i

XP Chemistries AB

Ej tillgängligt

XP Chemistries framställer och säljer ämnet kapsaicin genom en hållbar process från skogsråvaror. Kapsaicin är ämnet som ger växter i släktet chilipeppar sin hetta. Ämnet kan användas inom olika områden.

Emissionsfakta

Teckningsperiod

Teckningskurs

Poststorlek

Värdering

Lista

Emissionsbelopp

Villkor

Företrädesrätt 4:1. Den som på avstämningsdagen är införd i aktieboken som aktieägare erhåller en (1) uniträtt för varje innehavd aktie. En (1) uniträtt ger innehavaren rätt att teckna en (1) unit. En (1) unit består av fyra (4) aktier, tre (3) teckningsoptioner av serie TO2 och tre (3) teckningsoptioner av serie TO3.

Datum

Avstämningsdag

Likviddag

Mer information

Företrädesemissionen omfattas till cirka 8,67 procent av teckningsförbindelser. Därutöver har emissionsgaranter åtagit sig att garantera upp till 54,42 procent av Företrädesemissionen, varav cirka 41,88 procent av Företrädesemissionen omfattas av en bottengaranti och cirka 3,86 procent av Företrädesemissionen omfattas av en toppgaranti.

Teckningsförbindelser och emissionsgarantier har lämnats av bland annat större aktieägare samt medlemmar i Bolagets styrelse och ledning. Ingen ersättning utgår för lämnade teckningsförbindelser. För samtliga emissionsgarantier utgår garantiersättning om antingen sjutton (17) procent av det garanterade beloppet i kontant ersättning eller tjugo (20) procent av det garanterade beloppet i form av nyemitterade units i Bolaget till en teckningskurs motsvarande den volymviktade genomsnittskursen i Bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market under teckningsperioden för Företrädesemissionen, dock lägst teckningskursen i Företrädesemissionen (0,44 SEK per unit).

Varje teckningsoption av serie TO2 ger rätt att teckna en (1) ny aktie i Bolaget. Teckningskursen med stöd av teckningsoptioner av serie TO2 uppgår till 70 procent av den volymvägda genomsnittskursen för Bolagets aktie under perioden från och med 28 augusti 2024 till och med den 10 september 2024, dock högst 0,13 SEK och lägst aktiens kvotvärde (f n 0,0334 SEK). Teckningsoptionerna kan nyttjas för teckning av nya aktier under perioden från och med den 12 september 2024 till och med den 26 september 2024.

Varje teckningsoption av serie TO3 ger rätt att teckna en (1) ny aktie i Bolaget. Teckningskursen med stöd av teckningsoptioner av serie TO3 uppgår till 70 procent av den volymvägda genomsnittskursen för Bolagets aktie under perioden från och med den 8 januari 2025 till och med den 21 januari 2025, dock högst 0,16 SEK och lägst aktiens kvotvärde (f n 0,0334 SEK). Teckningsoptionerna kan nyttjas för teckning av nya aktier under perioden från och med den 23 januari 2025 till och med den 6 februari 2025.

Uppdatering: XP Chemistries företrädesemission tecknades till 25,02 % med företrädesrätt och 0,43 % utan. Garanter får teckna 28,96 %. Totalt 54,42 %.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner

Nyheter

XP Chemistries producerar kapsaicin, den heta molekylen i chilifrukter, från skogsbaserade råvaror

XP Chemistries gör en IPO på First North för att finansiera en kraftig expansion. Bolaget kan med en unik process tillverka kapsaicin till än lägre kostnad än konkurrenterna. En intervju med vd Erik Nelsson.