Boliden kan behöva göra en nyemission skriver Barclays i en analys

Kevitsa-gruvan hos Boliden

Gruvbolaget Boliden kan behöva göra en nyemission om företaget köper Lundin Minings tillgångar i Europa. Det skriver Barclays Capital i en analys.

Gruvbolaget Boliden kan behöva göra en nyemission om företaget köper Lundin Minings tillgångar i Europa. Det skriver Barclays Capital i en analys och sänker aktien till undervikt med riktkurs 300 kronor rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

”Att lägga till en eller två nya tillgångar i vad som skulle kunna vara en konkurrensutsatt försäljningsprocess skapar ytterligare distraktion för ledningen att integrera och driva verksamheten, detta i en tid då Boliden har flera andra kritiska projekt och tillgångar som ska levereras under de tre närmaste åren där historiken varit blandad”, skriver Barclays.

Barclays spår att det fria kassaflödet kommer att vara negativt fram till 2026, både på grund av nya investeringar och låga priser på zink och koppar.

Boliden är idag ner 0,2 procent och handlas till 325,80 kronor.

Boliden AB

Boliden är ett gruvbolag med verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Irland. Producerar metaller som koppar, zink, bly, guld och silver.