Företrädesemission i

Adverty AB

Ej tillgängligt

Adverty utvecklar och erbjuder en annonsplattform för annonsering i VR, AR och 3d-mobilspel.

Emissionsfakta

Typ av erbjudande

Företrädesemission

Teckningsperiod

Emissionsbelopp

43,00
MSEK

Teckningskurs (aktie)

SEK
Villkor

Företrädesemission.

Lista

Datum

Mer information

75 procent av företrädesemissionen är säkerställd. Obs, 1-15 december är dummy-datum, fullständiga villkor för emissionen förväntas beslutas den 15 november 2024.

Adverty har erhållit teckningsförbindelser från en befintlig aktieägare om cirka 1,3 MSEK, motsvarande cirka 3 procent av Företrädesemissionen. Därutöver har Bolaget ingått avtal om emissionsgarantier om totalt cirka 30,8 MSEK, motsvarande cirka 72 procent av Företrädesemissionen. Bolaget har således erhållit teckningsförbindelser och emissionsgarantier om totalt cirka 32,1 MSEK, motsvarande cirka 75 procent av Företrädesemissionen. Emissionsgarantierna består av en bottengaranti om cirka 24,5 MSEK och en toppgaranti om cirka 6,3 MSEK.

Ersättning för bottengarantier utgår med 15 procent av det garanterade beloppet i form av kontant ersättning alternativt 20 procent av det garanterade beloppet i form av nyemitterade units i Bolaget. Ersättning för toppgarantierna utgår med 30 procent av det garanterade beloppet i i form av nyemitterade units i Bolaget. För det fall garanterna väljer ersättning i units ska teckningskursen per unit motsvara teckningskursen i Företrädesemissionen.

Teckningskursen i Företrädesemissionen är avsedd att sättas med en rabatt till TERP (teoretisk aktiekurs efter avskiljandet av teckningsrätter) om cirka 30 procent, men lägst 0,20 SEK per aktie.

Teckningskursen för teckning av ny aktie genom utnyttjande av teckningsoption av serie TO3 avses motsvara teckningskursen för en aktie i Företrädesemissionen. Teckningsperioden avses infalla omkring maj 2024.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner

Nyheter

Gamingföretagen på NGM

En kort genomgång över vilka företag inom gaming som har sina aktier noterade på NGM.