Uppsida på 60 procent i aktien – Köp Surgical Science rekommenderar Dagens industri

Robotkirurgi från Surgical Science

Surgical Science aktie har rasat kraftigt, Dagens industri ser ett köpläge. En skalbar verksamhet på en snabbväxande marknad, i ett bolag med stor nettokassa.

Surgical Science aktie har rasat kraftigt, blankningarna ökar och att bolagets VD Gisli Hennermark lämnar ökar osäkerheten. Men Dagens industri anser att det nu är ett köpläge i aktien med en uppsida på 60 procent på ett års sikt.

Surgical Science har en skalbar verksamhet och är verksamma på den snabbväxande marknaden för robotkirurgi, samtidigt som man dessutom har en stor nettokassa. Om aktien fortsätter att falla så anser Dagens industris analytiker Mikael Olsson att bolagets styrelse bör överväga återköp.

”På Di:s estimat för 2025 ser inte aktien ut som ett fynd, men om ett år från i dag kommer 2026-estimaten vara i fokus. Om vi antar att Surgical Science når en omsättning om drygt 1,3 miljarder, och en vinstmarginal som landar strax söder om 30 procent, blir p/e-talet 16. Det är alldeles för billigt för ett då växande bolag som närmar sig sitt rörelsemarginalmål.”

Surgical Science-aktien stängde på 118,20 kronor i fredags.

Analytikern Mikael Olsson kommenterar sin analys.

Surgical Science Sweden AB

Surgical Science är en ledande aktör inom mjukvara för medicinsk simulering.