Börsnotering av

Tyrill AB

Tyrill är ett investeringsföretag som fokuserar på betalinfrastruktur, initialt med fokus på Afrika.

Noteringsfakta

Lista

Noteringsdatum

Status

Kommande

Noteras via

Ägare

Mer information

I mitten av oktober 2024 meddelade Spiffbet som är noterat på NGM Nordic SME att de inte längre kan ordna finansiering för sin verksamhet och att den ska avvecklas/säljas. Bolagsskalet ska i stället fyllas med en ny verksamhet, Tyrill AB. Ett omvänt förvärv ska göras där Tyrill ABs aktieägare till ägare till 90,5 % av aktierna efter det omvända förvärvet, och Spiffs nuvarande aktieägare 9,5 %.

Efter det omvända förvärvet ska bolaget göra en företrädesemission på 58 Mkr till 1 öre per aktie (eller motsvarande om sammanläggning görs). Bolaget har erhållit garantiåtaganden om cirka 34,1 MSEK från Tyrills VD Jens Glasø via bolag, Tyrills Chief Legal Officer Bård Bjerkås via bolag och ett antal institutionella och större privata investerare, bland annat Crafoord Capital Partners AB och Fenja Capital I A/S. Företrädesemissionen omfattas således till cirka 58,8 procent av garantiåtaganden.

Värt att tillägga är att Tyrill AB inför detta köper en portfölj med tillgångar från det First North Danmark-noterade företaget SPARK Technology A/S där 10 Mkr är kontant och 192 Mkr är i aktier. Portföljen man köper är SPENN Technology AS (100 procent av aktierna), Kazang Zambia Limited (60 procent av aktierna) och Valiant Advanced Solutions Limited (96 procent av aktierna).

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner