WntResearch har blivit ett skal för notering av annan verksamhet

Öpnnar dörren

WntResearch har satt stopp för sin verksamhet. Siktar nu på att bolagsskalet ska användas för att notera en annan verksamhet via omvänt förvärv eller fusion.

WntResearch möttes av en stor motgång i utvecklingen av sin läkemedelskandidat vilket sätter stopp för bolagets verksamhet. Bolaget hoppas att någon kan se någon form av värde i den genomförda utvecklingen, men sätter inte sitt hopp till det. WntResearch minimerar nu sina kostnader och vill i stället få ut ett visst värde i sitt företag genom att bli en plattform för något annat företag som vill notera sig, via ett omvänt förvärv eller fusion.

”Foxy-5 baseras på banbrytande forskning som rönt omfattande internationell uppmärksamhet. De resultat vi sett hittills från NeoFox-studien visar att läkemedelskandidaten har en god säkerhetsprofil. Det är däremot nedslående att vi, trots de lovande ad hoc-observationer som tidigare kommunicerats, inte lyckats att med hjälp av skiktröntgen dokumentera en tillräckligt tydlig effekt av Foxy-5 för att göra läkemedelskandidaten kommersiellt attraktiv som neoadjuvant behandling av tjocktarmscancer. Vi har varit helt beroende av positiva resultat vid denna initiala analys för att kunna resa pengar i det kommande optionsprogrammet. Med de resultat vi nu ser anser vi inte att det är rimligt att resa ytterligare pengar till studien. Det är möjligt att en annan studiedesign skulle ge bättre möjligheter att påvisa mer uttalade effekter, men detta skulle kräva betydligt större finansiella resurser än vad ett litet bolag som WntResearch har möjlighet att uppbringa i det rådande finansiella klimatet.”, säger Christer Nordstedt styrelseordförande i WntResearch.

WntResearch AB

WntResearch har patentsökt syntetiska peptider, framtagna av professor Tommy Anderssons forskargrupp, varav en i djurmodeller har visat sig radikalt hämma metastasering av bröstcancer. WntResearch arbetar för att forskningen skall resultera i nya läkemedel mot tumörspridning. Bolaget befinner sig i preklinisk fas.