Rekommenderat uppköpsbud lagt på Doro till 34 kronor per aktie

Doro-telefon med larm

Xplora Technologies har lagt ett rekommenderat uppköpsbud på Doro till 34 kronor per aktie i form av kontant betalning. Premie på 38,2 procent jämfört med dagens stängningskurs.

Xplora Technologies som är noterat på Euronext Growth Oslo har lagt ett rekommenderat uppköpsbud på Doro som är noterat på Stockholmsbörsen. Budet är på 34 kronor per aktie i form av kontant betalning, vilket är 38,2 procent högre än dagens stängningskurs. Det innebär ett pris på hela Doro på 829 miljoner kronor.

Styrelsen för Doro har enhälligt beslutat att rekommendera att Doros aktieägare accepterar budet.

Erbjudandet är bland annat villkorat av att det accepteras i sådan utsträckning att Xplora Technologies blir ägare till mer än 90 procent av det totala antalet aktier i Doro. Dvs så att de kan tvångsinlösa och bli ägare till 100 procent.

Acceptperioden beräknas inledas den 18 oktober 2024 och löpa ut den 8 november 2024. Utbetalning av vederlag förväntas inledas omkring den 15 november 2024.

Doro AB

Doro är ett teknikföretag som utvecklar produkter och tjänster för seniorer, med ett fokus på mobiltelefoner och surfplattor som är enkla för äldre att använda och som dessutom innehåller säkerhetsfunktioner.