Tradedoublers företrädesemission är ointressant

Kvinna klickar på skärm

Tradedoubler gör en företrädesemission och börskursen är nu den samma som teckningskursen. Affärsvärlden kallar emissionen för ogrundad och ger en neutral rekommendation till aktien.

Tradedoubler gör just nu en företrädesemission på 50,5 miljoner kronor till 3,30 kronor per aktie, där aktieägarna har företrädesrätt att teckna en ny aktie per tre innehavda. Aktien handlas dock till 3,30 kronor på börsen så det finns ingen anledning som extern investerare att teckna sig i emissionen.

Affärsvärlden har idag även publicerat en analys på Tradedoubler som mynnar ut i ett neutralt råd, vilket således även kan appliceras på företrädesemissionen. Analytikern skriver att Tradedoubler är ett företag som växer, tjänar pengar och ser billigt ut. Men att majoritetsägaren inte ser ut att värna minoriteten eller är intresserad av aktiekursen. Man anser att kommunikationen är dålig och att den aktuella företrädesemissionen är ogrundad.

”Aktien kan vara värd att köpa för den som är villig att spekulera i ett någorlunda okej bud inom något år. För övriga är inte aktien köpvärd”

TradeDoubler AB

Tradedoubler är ett internationellt företag som erbjuder lösningar för prestationsbaserad marknadsföring på internet, det som brukar kallas affiliate- och performance-marknadsföring.