Resqunits operativa verksamhet går i konkurs – klockan tickar för noteringsplatsen

Resqunits operativa verksamhet går i konkurs. En verksamhet av rimlig storlek måste sannolikt tillföras det noterade skalet för att det ska klara omnoteringsprocessen.

Det norska företaget Resqunit noterade sig på First North för tre år sedan med ett svenskt aktiebolag på toppen. Nu har Resqunit meddelat att det norska operativa bolaget, Resqunit AS, har gått i konkurs. Att verksamheten inte fungerade och inte längre hade något större värde var känt sedan tidigare, Resqunit är mer av ett noterat skal som kan användas för att göra något annat sedan en tid tillbaka. Men att den tidigare operativa verksamheten nu har gått i konkurs innebär att en verksamhet av rimlig storlek måste apporteras in, för Nasdaq brukar inte gilla omnoteringsprocesser när ett bolag har minimal verksamhet.

Den 15 juli meddelades att Resqunit AB skulle bli ägare till detta:

Tidigare denna vecka meddelades sedan att Resqunit AB skulle bli ägare till 29,9 % av Metabolic Nordic AB som ska bli Dr Vitos.

Resqunit AB

Resqunit utvecklar och säljer fiskburar som fångar fisk på ett nytt sätt. De är uppkopplade och om de kommer bort flyter de upp till ytan.