Onlineförsäljare av Ozempic noteras via omvänt förvärv

Metabolic Nordic (fd Twiik) som är noterat på First North används för att notera Dr Vitos som gör det enkelt att köpa Ozempic online. Per Holknekt har blivit en central person i sfären.

Metabolic Nordic (fd Twiik) är noterat på First North och har idag en minimal verksamhet efter att företaget misslyckats och sålt det mesta av resterna. Nu ska Metabolic Nordic köpa Dr Vitos, en helt nystartad onlinetjänst där det är enkelt att köpa viktnedgångspreparatet Ozempic. Betalning ska ske med aktier, varefter säljarna av Dr Vitos kommer att äga 95 procent av Metabolic Nordic.

Säljare är Bio Vitos Norge AS, Craven House Capital Plc samt Resqunit AB som kommer inneha cirka 29,9 procent av aktierna vardera och STOKKIS Ltd kommer inneha cirka 5,3 procent av aktierna.

Säljaren Resqunit AB är sin tur noterad på First North och köpte Dr Vitos-tillgångar tidigare i år efter att företagets egna verksamhet inte lyckats vidare bra. Craven House Capital Plc är noterat i London.

Per Holknekt i Vitos-sfären

Det välkända namnet Per Holknekt är en uppenbart central person i vad vi kan kalla Vitos-sfären, även om han säkerligen inte är ursprunget till den.

Bio Vitos Pharma AB som är noterat på First North efter att ha tagit över Hemcheck-skalet engagerade tidigare i år Per Holknekt som affärsutvecklare, med fokus på ett kosttillskott mot järnbrist. Den verksamheten befinner sig i samma nät eller sfär som Dr Vitos, på ett eller annat sätt. Och när vi tittar på Dr Vitos hemsida så är det Nomirag AB som står som ägare och i det företaget återfinns även Per Holknekt.

Metabolic Nordic AB

Metabolic Nordic utvecklar konsumentlösningar- och koncept inom metabol hälsa och hållbara livsstilsförändringar. Metabolic Nordic AB hette tidigare Twiik AB.