Ekobrottsmyndighetens tidigare chefsåklagare ska göra en IPO med Ramlösa Shipping

Ramlösa Shipping, ett investmentbolag inom sjöfart, ska göra en IPO på First North. Leds av bland andra Ekobrottsmyndighetens tidigare chefsåklagare Jan Tibbling och industrimannen Lennart Bylock.

Ramlösa Shipping beskriver sig själva som ett investmentbolag inom sjöfart som blir delägare i fartyg på den internationella marknaden. Nu ska företaget göra en notering på First North.

Företaget förvärvade i december 2022 en majoritetsandel i en råoljetanker, London Star på 76 000 dödviktston. I januari 2024 såldes detta fartyg och sedan inleddes förhandlingar om förvärv av Leonardo B, som är ett LPG-tankerfartyg.

Ramlösa Shipping leds av sin styrelse, som även utgör bolagets ledningsgrupp, vars medlemmar har olika kompetens. Ett av namnen är välkänt för alla på aktiemarknaden, Jan Tibbling, tidigare chefsåklagare på Ekobrottsmyndigheten.

Ett annat namn är Lennart Bylock med en enormt lång karriär och medalj från Kungen. Han blev exempelvis VD och koncernchef för börsnoterade Nitro Nobel år 1975, var med att år 1989 skapa rederiet B&N som då blev ett av Sveriges största, har arbetat i 50 styrelser och var väldigt aktiv i att hjälpa Cloetta, först med samgåendet av Fazer och sedan med separationen. År 2016 pratade han i Sommar i P1.

Ramlösa shipping AB

Ramlösa Shipping är ett investmentbolag inom sjöfart som investerar i andelar av fartyg.