Blitz Football Manager blir en del av Gold Town Games

Blitz Football Manager

Det amerikanska fotbollsspelet Blitz Football Manager blir en del av Gold Town Games för en symbolisk betalning på 15 000 kr till den tidigare utvecklarens konkursbo.

Det amerikanska fotbollsspelet Blitz Football Manager har fram tills nyligen varit en indirekt del av Gold Town Games via Sideline Labs där företaget blev delägare i utbyte mot en licens på en spelmotor. Det bolaget klarade sig inte och nu har spelet blivit helägt av Gold Town Games för den nästan symboliska summan 15 000 kr till konkursboet.

Blitz Football Manager är ett färdigt spel som finns tillgängligt på både Google Play och App Store. Spelet riktar sig till användare som uppskattar de strategiska aspekterna av amerikansk fotboll, med USA som den primära marknaden.

– Gold Town Games känner väl till Blitz kodbas som redan ligger på GTG plattformen WXM, och vår bedömning är att vi med relativt små arbetsinsatser kan förbättra spelet och öka intäkterna. Spelet kan driftas och utvecklas av vår nuvarande personal, säger Gold Town Games VD Pär Hultgren.

Omsatte 450 000 kronor under 2023

Under 2023 omsatte Blitz ungefär 450 000 kronor. De närmaste och starkaste konkurrenterna inom mobilspel för amerikansk fotboll omsätter 50-100 gånger mer per år. För närvarande har Blitz Football Manager endast några hundra månatliga spelare, och dess ekonomiska omsättning är marginell.

– Med fokuserade produkt- och marknadsföringsinsatser har Blitz potential att öka intäkterna betydligt. Under det närmaste halvåret kommer dock GTG i första hand att arbeta på vårt nya hockeyspel, avslutar Pär Hultgren.

Gold Town Games AB

Gold Town Games är spelföretag som utvecklar och publicerar spel för mobiler och surfplattor. Intriktat på managerspel för olika sporter.