Nyemission är inte aktuellt för Balder

Hus finansierat av Kameo

Balders finanschef Ewa Wassberg säger att en nyemission inte är aktuell för att nå skuldsättningsmålet. Det ska nås med det egna kassaflödet.

I början av 2023 införde fastighetsbolaget Balder ett nytt skuldsättningsmål. Nyhetsbyrån Direkt har nu frågat Balders finanschef Ewa Wassberg om det kan bli aktuellt med en nyemission får att nå målet, vilket hon svarar nekande på.

”Det är inget vi tittar på i dag. Vi använder kassaflödet från den egna verksamheten till amortering av skuld och vi tycker att den takten är fullgod”

Hon säger inte när bolaget förväntas nå sitt mål, men säger att i takt med att investeringar i nya projekt minskar och bolaget färdigställer projekt så kommer takten i skuldminskningen att öka.

Balder äger även 44 procent av Norion Bank. Wassberg får frågan om det kan bli aktuellt att sälja aktier, men svarar att det inte finns något behov av att göra det, det kommer att gå i sin egen takt och att man har tiden på sin sida.

Fastighets AB Balder

Fastighets AB Balder är ett fastighetsbolag som med lokal förankring skall möta olika kundgruppers behov av lokaler och bostäder i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg, Öresund samt på tillväxtorter.