Ventilationsbolaget Lindab förklarat på 20 minuter

Ventilation från Lindab

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom Lindab på Stockholmsbörsen vilket ger en bra förståelse av bolaget.

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom Lindab på Stockholmsbörsen vilket ger en bra förståelse av bolaget.

”Lindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför samt distribuerar produkter och systemlösningar för byggbranschen inom bygg- och ventilationssektorn. Lindab har ca 5 000 anställda och är etablerat i 20 länder. Lindabs produkter och systemlösningar erbjuds utifrån två affärsområden. Ventilation Systems och Profile Systems delar vissa resurser inom inköp och logistik samt erbjuder produkter via ett gemensamt butiksnätverk i Sverige och Norge.

Lindab tillverkar och säljer produkter och lösningar för ventilationssystem inom Europa. På ett antal marknader erbjuder vi även byggprodukter inom områden som tak, väggar och takavvattning. De kan även erbjuda kompletta hallar i stål.

De har långsiktiga finansiella mål för tillväxt, lönsamhet och skuldsättning. Dessutom ska minst 40 procent av nettoresultatet delas ut till aktieägarna varje år. I kombination säkerställer dessa mål att Lindab skapar långsiktiga värden genom väl avvägda satsningar inom prioriterade områden.”

Bolagsanalyspodden går igenom företaget Lindab.

Lindab International AB

Lindab är ett ledande ventilationsbolag i Europa. Lindab utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för energieffektiv ventilation och ett hälsosamt inomhusklimat.