Nyemission i

Svedbergs Group AB

Ej tillgängligt

Svedbergs bolag utvecklar, designar och försäljer badrumsmöbler och närliggande produkter. Svedbergs Group AB hette tidigare Svedbergs i Dalstorp AB.

Emissionsfakta

Teckningsperiod

Teckningskurs

Poststorlek

Värdering

Lista

Emissionsbelopp

Villkor

Företrädesrätt 1:2

Datum

Avstämningsdag

Likviddag

Mer information

Genom företrädesemissionen tillförs Svedbergs Group en emissionslikvid, netto efter avdrag för emissionskostnader, om drygt 390 miljoner kronor, vilken i sin helhet kommer att användas för att återbetala del av den brygglånefacilitet om 550 miljoner kronor, som Svedbergs Group upptog i samband med förvärvet av Thebalux Holding B.V. , och därmed samtidigt stärka Svedbergs Groups kapitalstruktur efter förvärvet av Thebalux.

Aktieägaren Stena Adactum AB, som är Svedbergs Groups största aktieägare och representerar cirka 40,6 procent av aktierna och rösterna i Svedbergs Group, ställer sig bakom beslutet om Företrädesemissionen och har, på sedvanliga villkor, åtagit sig att teckna sin pro rata-andel av Företrädesemissionen. Vidare har If Skadeförsäkring AB och Nordea Fonder som tillsammans representerar cirka 26,6 procent av aktierna och rösterna i Svedbergs Group, uttryckt sitt stöd för transaktionen samt sin avsikt att teckna sin pro rata-andel av Företrädesemissionen. Därmed har sammanlagt aktieägare representerande 67,3 procent av aktierna och rösterna i Svedbergs Group förbundit sig eller uttryckt sin avsikt att teckna sin pro rata-andel av Företrädesemissionen.

Den slutliga sammanräkningen visar att 17 501 718 aktier, motsvarande cirka 99,1 procent av de erbjudna aktierna i företrädesemissionen, tecknades med stöd av teckningsrätter. Återstående 152 980 aktier har tilldelats de som tecknat aktier utan stöd av teckningsrätter.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner

Nyheter

Ingen nyhet kopplad till Svedbergs Group AB hittades