Stor succé för Tobii’s börsnotering och nyemission

Tobii Technologys nyemission tecknades till nästan 30 gånger det erbjudna beloppet och kursen steg kraftigt när handeln på börsen kom igång. Intervju med VD från börsgolvet samt kommentarer av förvaltaren Inge Heydorn.

Tobii Technologys nyemission tecknades till nästan 30 gånger det erbjudna beloppet och priset sattes till 25 kr per aktie. När handeln idag startade så satt aktien fart uppåt och kostar i skrivande stund 34,1 kr och var vid öppningen uppe i 40 kr.

EFN intervjuar här VD direkt efter att han och kollegorna ringt i klockan hos Nasdaq i samband med att handeln startade.

Inge Heydorn, förvaltare på fondbolaget Sentat, kommenterar Tobii efter att handeln kommit igång. Han rekommenderade inför noteringen att investerare skulle teckna sig för aktier. Han lyfter här fram ett smart drag som Tobii använt sig av för att få denna positiva reaktion, men bolaget är svårvärderat och den långsiktiga utvecklingen är svår att spå.

Läs vad analytikerna sa om Tobii inför börsnoteringen

Tobii AB

Tobii har utvecklat en teknologi för ögonstyrning (s.k. eye tracking) och erbjuder marknadens främsta hård- och mjukvarulösningar. Ögonstyrning innebär att en dator kan veta exakt var en person tittar.