Börsnotering av

Gondolin Group AS

Gondolin är en norsk destinationsutvecklare som finns på destinationer som Skinnarbu, Gålå, Hornsjøen-Hafjell, Eidsbugarden, Marifjøra, Hallingskarvet och Skarsdalen i Norge.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Kommande

Mer information

I början av december 2023 meddelade Taurus Energy AB, ett bolagsskal noterat på Spotlight, att de ska köpa Gondolin AS och betala med aktier, dvs ett omvänt förvärv. Gondolins nuvarande aktieägare kommer att få 98 % av aktierna i det gemensamma bolaget och Taurus Energys nuvarande aktieägare 2 %. Transaktionen förväntas bli klar under första kvartalet 2024.

Uppdatering: Taurus Energy har korrigerat namnet på bolaget, det är Gondolin Group AS och inte Gondolin AS.

Uppdatering: När Nyemissioner.se söker på Gondolin-företaget så möts vi av en flodvåg av bråk och juridiska processer. Det är tvångsförsäljningar, slaktade värderingar, anklagelser om fula tricks, kreditgivare som jagar sina pengar, tömda konton och tvister om vem som verkligen äger aktier. Vilket får sägas vara relativt turbulent för ett bolag som ska noteras.

Uppdatering: I mitten av april 2024 skrev Taurus Group att Gondolin Group genomgår en omstrukturering i förberedelse för det planerade omvända förvärvet och att processen har tagit längre tid än förväntat men att planen är oförändrad.

Uppdatering: Den 20 juni 2024 skrev Taurus Energy att det planerade omvända förvärvet av Gondolin Group AS har försenats avsevärt och ligger omkring sex månader efter utsatt tidplan. Gondolin har angett omstruktureringsarbete som orsak till förseningarna. De medel som tillförts Taurus Energy AB genom ovillkorat ägartillskott är till stor del förbrukat av löpande kostnader utan att överenskomna framsteg gjorts. Styrelsen i Taurus har beslutat att ge Gondolin till slutet av juni att färdigställa sina åtaganden. Därefter kommer Taurus att öppna för andra intressenter.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner