2cureX avbryter avnoteringen, satsar med lånade pengar i ny form

2cureX avbryter avnoteringsprocessen. Säljer verksamheten, men fortsätter driva verksamhet i samarbete med bolaget man säljer. Får ett lån på 3 miljoner euro för att finansiera satsningen.

2cureX meddelade för tre månader sedan att de skulle avnotera bolaget. Orsaken var huvudsakligen att bolaget inte lyckats ordna finansiering. Nu avbryter man avnoteringsprocessen och satsar med lånade pengar i en ny form. Flera transaktioner görs för att skapa en ny form på 2cureX:

  • Det noterade bolaget 2cureX AB säljer sitt operativa dotterbolag 2cureX A/S. Priset är motsvarande 0,32 kronor per 2cureX AB-aktie, dvs 5,7 miljoner kronor. Köpare är Hong Kong-baserade Kinled Group. Dessa pengar ska delas ut till 2cureX ABs aktieägare.
  • 2cureX AB gör en riktad emission på 7 500 000 aktier till Kinled Group vilket grovt verkar ge omkring 2,3 miljoner kronor. Antalet aktier kan jämföras med att det idag vinns 17 602 916 aktier.
  • 2cureX AB lånar 3 miljoner euro från ett konsortium.

2cureX AB kommer att använda de lånade pengarna för att satsa på funktionell precisionsonkologi med en förändrad affärsstrategi. Detta initiativ kommer att genomföras tillsammans med 2cureX A/S, dvs med det företag 2cureX AB nu säljer.

Det är knappast fantastiskt för långtida aktieägare. Kinled köper en stor del av företaget för relativt lite pengar och på något sätt måste det stora lånet i längden hanteras. Men från situationen här och nu kanske det ändå är ett bättre alternativ, lite pengar i handen och man behåller aktier i ett noterat bolag.

2cureX AB

2cureX är ett danskt bolag, med rötter i bolaget Carlsberg Research Center, som utvecklar en metod vid namn IndiTreat vars syfte är att kartlägga den mest effektiva behandlingen för individuella kolorektalcancerpatienter. IndiTreat har även potential att användas inom andra cancerindikationer.