Skilda åsikter hos analytiker om NCABs börsnotering

Den 5 juni noteras NCAB på Nasdaq Stockholm och inför det erbjuds aktier ut till försäljning. Hur ska då en investerare agera? Vi sammanställer vad analytikerna ger för råd.

NCAB levererar mönsterkort. Företaget ser sig som en teknisk, logistisk och ekonomisk länk mellan fabriker i Asien och kunder i västvärlden. Den 5 juni noteras NCAB på Nasdaq Stockholm och inför det erbjuds aktier för 75 kr styck, 100 Mkr i form av en nyemission och upp till 669 Mkr i form av befintliga aktier. Nedan sammanställer vi vad analytikerna ger för råd gällande erbjudandet och aktien.

Fjärde AP-fonden, Tredje AP-fonden, C WorldWide Asset Management, Länsförsäkringar Fondförvaltning och Lazard Asset Management är ankarinvesterare.

Kunder hos Nordnet, Avanza och Carnegie kan teckna sig, där sista teckningsdag är 1 juni.

SvD Börsplus – Teckna

SvD Börsplus rekommenderar sina läsare att teckna NCAB, med reservationen att noteringsklimatet i största allmänhet är något ostadigt just nu. Analystjänsten räknar med att bolaget kommer att göra en vinst på 140 Mkr år 2020, vilket ger en bra potential för värdeutvecklingen på aktien.

Dagens Industri – Teckna inte

Dagens Industri avråder investerare från att teckna NCAB. Man lyfter fram att prispressen i elektronikbranschen är stor, samt att en aktör som NCAB som är en mellanhand kan få det tufft i takt med digitaliseringen. Tidningen tror helt enkelt att det blir svårt för bolaget att uppnå den tillväxt och marginal som är målet.

“En mer långsiktig utmaning som dock inte nämns är att den här typen av mellanhänder just nu är under stress på grund av digitaliseringen.”

“Är man trots allt intresserad av aktien kan det vara idé att vänta minst 30 dagar tills Carnegies stabiliseringsåtgärder upphör.”

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden tycker att NCAB ger ett stabilt intryck och att prislappen är bra, rekommenderar sina läsare att teckna.

”NCAB är en välskött mellanhand inom elektronikindustrin som rider på trenden med ett allmänt ökat elektronikinnehåll. Priset på aktien talar för en positiv start på börskarriären.”

Privata Affärer – Teckna

Privata Affärer rekommenderar sina läsare att teckna. Man anser att risken är hög men är entusiastiskt positiv.

“Mönsterkortsföretaget NCAB ska in på Stockholmsbörsen och får stöd av tunga ankarinvesterare. Kombinerat med en tillväxthistoria under lönsamhet ser det ut att bli en aptitlig kombination. Teckna!”

NCAB Group AB

NCAB levererar mönsterkort. Företaget ser sig som en teknisk, logistisk och ekonomisk länk mellan fabriker i Asien och kunder i västvärlden.