Simris stoppar algproduktionen – behöver kapital

Alger som odlas hos Simris

Simris Group stoppar algproduktionen som behöver kapital för att startas upp igen. Fokuserar på Simris Biologics-verksamheten inom läkemedel.

Simris Group meddelade idag att de ska pausa produktionen av alger och att de behöver 6,7 till 9 miljoner kronor för att starta upp den igen. Bolaget inleder nu samtal med facket gällande personalen. Bolaget ska i stället fokusera på Simris Biologics-verksamheten som man köpte år 2022, en läkemedelsverksamhet som snart ska kommersialiseras.

”Simris Hammenhög ska vara lönsamt och bidra positivt till koncernen, vars turnaround nu är i full gång. Den stora potential som ligger i Simris Biologics, vårt förvärv 2022 inom läkemedelsområdet, ska snart kommersialiseras och vi får inte låta oss distraheras från det målet. Denna paus i verksamheten vid Hammenhög gör det möjligt för ledningen att samla in all nödvändig information om genomförbarheten, fortsätta diskussionerna med Capex-investerare som är intresserade av en mer hållbar produktionsstrategi och slutligen fatta ett välgrundat beslut som skapar välstånd för Simris aktieägare.” säger Steven Schapera, styrelseordförande i Simris Group.

Simris Group AB

Simris Alg tillverkar omega-3-tillskott från odlade alger, som växtbaserat och miljömässigt hållbart premiumalternativ till fiskolja. Simris Group AB hette tidigare Simris Alg AB.