Pepins har inte fått någon finansiering, verksamheten avvecklas, bolagen flyttar till NGM

Pepins meddelade ikväll att de avvecklar verksamheten, ingen finansiering har kunnat ordnas. NGM står redo att ta emot Pepins-bolagen på NGM Pepmarket.

Pepins meddelade ikväll att de avvecklar verksamheten. Företaget var under uppköp av Navian Tech, den transaktionen avbryts nu. Orsaken till avvecklingen är att ingen finansiering har kunnat hittas till Pepins verksamhet.

Pepins har under sina år förvärvat Fundedbyme som i sin tur tidigare förvärvat Laika Consulting, båda dessa verksamheter är nedlagda. En verksamhet som Pepins också har förvärvat är Alternativa, den hade en mycket längre historik och grundades en gång i tiden av Spiltan.

Navian Tech som skulle förvärva Pepins har tidigare kommunicerat noteringsplaner.

20 bolag hos Pepins flyttar till NGM Pepmarket


I torsdags meddelade NGM att de börjar erbjuda bolag notering på NGM Pepmarket utan de vanliga startavgifterna. Någon dag innan hade Realtid skrivit att de fått uppgifter på att NGM räknade med att upp till 20 bolag skulle nappa på erbjudandet redan innan årskiftet. Realtid skrev även att det handlade om att bolag skulle flytta från andra listor. Dagens nyhet från Pepins får Realtids artikel och NGMs pressmeddelande att hänga ihop, det är rimligtvis så att NGM ska välkomna de bolag som handlas på Pepins att flytta till NGM Pepmarket. Garpco meddelade för övrigt redan i torsdags att de flyttar.

Pepins Group AB

Pepins Group är verksamt inom equity crowdfunding. Företaget driver även marknadsplatsen Alternativa aktiemarknaden. Pepins Group AB hette tidigare Alternativa aktiemarknaden i Sverige AB.