Zoomability planerar nyemission

Företaget Zoomability har tillsatt en ny vd, Björn Larsson, och planerar nu för tillväxt. Överst på agendan är en nyemission.

Björn är idag VD på Create Business Incubator Mälardalen AB där Zoomability varit ett av portföljbolagen. Björn har många års erfarenhet från säljledande befattningar inom såväl stora och etablerade företag som start-up bolag.

– Vi ser Björn som den optimala ledaren för att ta Zoomcamp ut på marknaden och ser hans erfarenheter inom affärsutveckling och försäljning som nyckelkompetenser för att bygga ett lönsamt bolag med tillväxt ambitioner, säger Jörgen Springfeldt styrelseordförande i Zoomability.

– Jag har följt Zoomabilitys utveckling på nära håll och här finns en såväl bärande affärsidé och en uppsättning unika tekniska patent men framförallt finns det en mycket stark affärsagenda som ligger i linje med globala trender, säger Björn Larsson.

-Tillsammans med de två grundarna kommer jag driva bolaget mycket offensivt och vi avser att omedelbart göra en nyemission för att med hjälp av externt riskkapital klara den satsningen, fortsätter Björn.

– För mig och Mikael som under flera år jobbat med utvecklingen av den terränggående, eldrivna fyrhjulingen som nu ska lanseras är detta en drömrekrytering. Nu får vi verkligen den energi och kompetens som behövs för att ta bolaget till nästa nivå, säger Karri Zanderléhn grundare av Zoomability.