Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

8 mars 2019

Xbrane Biopharma en köpvärd aktie

Xbrane Biopharma en köpvärd aktie


Xbrane Biopharma är verksamt inom läkemedelsforskning med fokus på biosimilarer. Den 6 mars publicerade Affärsvärlden en analys på bolaget med en köprekommendation.


“Xbrane Biopharma är ett riskabelt förhoppningsbolag, men i Affärsvärldens ögon ett ovanligt lovande sådant. Aktien platsar som inslag i en långsiktig högriskportfölj.”

“Talar för Xbrane gör också att bolaget, till skillnad från en del andra forskningsbolag, inte är en one trick pony. Även om Xlucane-projektet av någon anledning skulle fallera, bli försenat eller dylikt, så har bolaget en pipeline med andra biosimilarprojekt samt inte minst – bolagets teknologiplattform. Det är inte orimligt att någon skulle vilja lägga vantarna på den.”

Analysen kommer bara några dagar innan bolaget inleder en företrädesemission på 59,3 Mkr, vilket inte är den vanligaste tidpunkten att publicera en analys, men hela beloppet är dock säkerställt vilket i stället för osäkerhet ger säkerhet kring finansieringssituationen. Xbrane står även inför ett listbyte, aktien handlas idag på First North men ska flytta till Nasdaq Stockholms huvudlista under 2019.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Monivent noterar sig på Spotlight Stock Market

Monivent noterar sig på Spotlight Stock Market

Medtech-företaget Monivent gör en emission och noterar sina aktier på Spotlight Stock Market. Bolaget vill hjälpa nyfödda barn som har behov av andningsstöd vid födseln.

Följ oss