Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

11 juli 2022

Wirecard-bedrägeriet på 30 minuter

Wirecard-bedrägeriet på 30 minuter


Wirecard var den tyska fintech-framgången som blev ett av de högst värderade företagen i Tyskland. Men sedan avslöjade Dan McCrum på Financial Times att företaget var en bluff.


Wirecard var den tyska fintech-framgången som blev ett av de högst värderade företagen i Tyskland. Men sedan avslöjade Dan McCrum på Financial Times att företaget var en bluff. Men det var inget lätt avslöjande för de attackerades av hackare, privatdetektiver, medier, banker, tyska finansinspektionen och Wirecard var även kopplat till den ryska militären och säkerhetstjänsten.

"It took years of digging and a lucky break to uncover the fraud at the heart of Wirecard. Gideon talks to Dan McCrum about the strange netherworld of financial speculators, private detectives, bumbling accountants and outright criminals that he encountered along the way."

Financial Times-podden The Rachman Review pratar med journalisten och går igenom Wirecard-bedrägeriet på 30 minuter. Lyssna nedan, på Spotify eller där poddar finns.

 

Lyssna även på:

Enron - Hur börsraketen som var USAs 7:e största företag imploderade i en jätteskandal

Exit Scam

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss