Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

13 augusti 2019

Wicket Gaming gör sig redo för en notering

Wicket Gaming gör sig redo för en notering


Wicket Gaming är ett svenskt företag som utvecklar och publicerar mobilspel. Bolaget gör just nu en mindre pre-IPO-emission på 5,25 Mkr och planerar att notera sig under första halvåret 2020.


Wicket Gaming är ett svenskt företag som utvecklar och publicerar mobilspel. Efter två och ett halvt år av utveckling har bolaget nu gjort en så kallad soft launch av sitt spel Cricket Tycoon. Bolagets vd Marcus Andersson säger att den inledande responsen från spelare är bra, dvs de gillar spelet. Spelarna har även börjat göra köp i spelet och tittar på reklamfilmsklipp, så kallade “rewarded in-ads”.

Wicket Gaming fokuserar på managerspel och det första spelet är alltså ett cricket-spel. Intresset för cricket i Sverige är högst begränsat, men globalt så är det världens näst mest populära sport med 2,5 miljarder fans.

En av de största utmaningarna för alla spelutvecklare är att kunna rekrytera kompetent personal till en rimlig kostnad. Wicket Gaming har hanterat det genom att bygga upp större delen av utvecklingsteamet i Bangkok, Thailand.

Bolaget gör just nu en mindre pre-IPO-emission på 5,25 Mkr och planerar att notera sig i Sverige under första halvåret 2020.

Av: Redaktionen Nyemissioner.se

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med VD för LumenRadio

IPO-intervju med VD för LumenRadio

LumenRadio utvecklar och säljer tillförlitliga trådlösa produkt-till-produkt-uppkopplingar för verksamhetskritiska applikationer inom Internet of Things (IoT). LumenRadio erbjuder skalbara lösningar som bygger på en egenutvecklad och patenterad teknik för tillförlitlig trådlös dataöverföring på de öppna frekvensbanden, vilket ersätter traditionella kablar för styrning och automation. Intervju med vd Alexander Hellström i samband med IPO på First North.

Följ oss