Viscaria som ska öppna koppargruvan får köprekommendation av Aktiespararna

Kopparmineralissering

Aktiespararna har gjort en analys av Viscaria som mynnar ut i en köprekommendation för aktien med en riktkurs på 26 kronor.

Analytikern skriver att gruvbolaget nu är redo att sätta spaden i jorden för återöppna koppargruvan i Kiruna. och att risken i projektet har fallit rejält samt att frågan nu är hur lönsamt det kan bli.

”För den som har tålamod ser aktien riktigt attraktiv ut och ger en bättre hävstång mot kopparpriset än Lundin och Boliden. På kortare sikt, upp till ett år, finns möjliga trigger i en lönsamhetsstudie som ska släppas innan året är slut. Säkerställd finansiering under 2025 minskar sedan risken ytterligare i projektet. Vi sätter en riktkurs på 26 kronor på ett års sikt.”

Gruvaktiebolaget Viscaria

Viscaria är ett bolag som skalar upp till att bli ett modernt och ansvarsfullt producerande gruvbolag genom återöppnandet av Viscariagruvan i Kiruna där fokus är koppar. Utöver Viscariagruvan har bolaget bearbetningskoncessioner och undersökningstillstånd i Arvidsjaur och Tvistbo. Gruvaktiebolaget Viscaria hette tidigare Copperstone Resources AB. Copperstone Resources AB hette tidigare Kopparberg Mineral AB.