Välkända e-handelsföretaget Bubbleroom mindre intressant som investering enligt analytiker

Affärsvärlden ser potential i Bubbleroom men tycker att riskerna överväger och rekommenderar att investerare avstår att teckna IPO:n.

Bubbleroom är en e-handlare inom mode med ett fokus på att vara en livsstilsdestination för lyxigt, glamoröst och feminint mode för kvinnor. Bolaget har en stor andel egna kollektioner. Företaget gör nu en noteringsemission på 174 Mkr och noterar sig sedan på First North den 23 november. Hur ska då en investerare agera?

Vasastaden, FE Fonder, Aktia Bank, Modelio Equity, Nordic Cross Asset Management och Jack Weil har åtagit sig att förvärva aktier i noteringserbjudandet för sammanlagt cirka 97 Mkr.

Affärsvärlden – Teckna inte

Affärsvärlens analytiker ser en stor uppsida i Bubbleroom, men kommer fram till att riskerna överväger och ger därför rekommendationen att inte teckna.

”I den bästa av världar hade Bubbleroom först genomfört lagerprojektet och sedan noterats. Då hade risken minskat och värderingen känts motiverad. Nu är osäkerheten större. Risken är att aktiemarknaden värderar Bubbleroom mer i linje med Nelly snarare än Boozt. Nelly har sin lagerflytt bakom sig och Bubbleroom sin framför sig. Givet osäkerheten på kort sikt lockas vi inte så mycket av aktien.”

Se även intervju med VD Ville Kangasmuukko-Nordström och CFO Esko Österbacka.

New Bubbleroom Sweden AB

Bubbleroom är ett ehandelsföretag som säljer kläder.