Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

21 november 2019

Vad analytiker säger om K-Fastigheter inför börsnoteringen

Vad analytiker säger om K-Fastigheter inför börsnoteringen


Erik Selin-bolaget K-Fastigheter ska noteras på Stockholmsbörsen och erbjuder inför detta aktier. Vi sammanställer vad analytikerna rekommenderar.


K-Fastigheter bygger, äger och förvaltar fastigheter. Bolaget är grundat av Erik Selin och Jacob Karlsson och ägs till hälften vardera av dessa innan noteringsemissionen. Den 29 november noteras bolaget på Nasdaq Stockholm och mellan den 20-27 November erbjuds nya aktier för 906 Mkr till 105 kr per aktie.

Den del av erbjudandet som vänder sig till allmänheten kan enligt prospektet tecknas av kunder hos Carnegie, Avanza och Danske Bank.

Hur ska då en investerare göra? Vi sammanställer vad analytikerna rekommenderar.

Börsplus - Teckna

Börsplus rekommenderar sina läsare att teckna aktier.

"Så länge marknaden för nyproduktion av bostadsrätter är svag är chansen god att K-Fastigheter kan placera likviderna från emissionen i ny mark som möjliggör fortsatt tillväxt under kommande år"

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärlden ger rådet att teckna, med en riktkurs på 125 kr. För majoriteten är det en teckna-sälj-rekommendation, men kan även tecknas för att behållas men då ska man vara införstådd med att aktien inte är riskfri.

"Privatinvesterare som aktivt vill köpa på sig en långsiktigt lovande hyresrättsexponering för att behålla gör givetvis det, men då med full förståelse för att K-Fastigheter är långt ifrån riskfritt i sin nuvarande aggressiva expansionsfas i en redan het marknad präglad av nollräntan."

Dagens Industri - Teckna

Dagens Industri, via analytikern Richard Bråse, rekommenderar sina läsare att teckna.

"Fastighetsaktier är generellt sett en sektor i behov av några riktigt djupa andetag efter senaste årets rally, men K-Fastigheter är en notering Di inte vill stå utanför. Med det sagt är vi inte främmande från att plocka hem vinsten när den närmar sig 30 procent."

Tidningens analytiker Ulf Petersson har också tittat på bolaget skriver att hyresfastigheter åter har blivit heta på börsen och lyfter fram att John Mattson har stigit sedan börsnoteringen. Han tror på en lyckad notering för K-Fastigheter, men tillägger att det återstår att se hur affärsmodellen håller när marknadsklimatet ändras.

"K-Fastigheter och liknande bolag har med nuvarande låga räntor och bostadsbrist en mycket attraktiv affärsmodell, med en direktavkastning på fastigheterna som ligger långt över den genomsnittliga ränta bolagen betalar."

Privata Affärer - Teckna

Privata Affärer rekommenderar sina läsare att teckna, men att sedan även överväga att ta hem en snabb vinst.

"425 miljoner kr av aktierna är redan bokade på ankarinvesterarna. Dessa är hela nio till antalet och består bland annat av storbankers fondbolag och AP-fonder. Intresset verkar stort."


Se även: Intervju med VD för K-Fastigheter inför börsnotering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Renewcell

IPO-intervju med vd för Renewcell

Renewcell gör textilråvara av kläder som lämnats för återvinning. Intervju med Patrik Lundström, vd, i samband med Renewcells IPO på First North. Renewcells IPO är större än genomsnittet med en nyemission på 800 Mkr och 120 Mkr i befintliga aktier.

Följ oss