Vad är Värmlands Finans aktie värd?

Det stormar rejält kring företaget Värmlands Finans just nu. Diverse affärer och det nu tagna beslutet att avnotera aktien från Aktietorget och inte lista den på First North som planerat har lett till panikförsäljning. Gunnar Ek ser ett slaktvärde som är 290 % högre än fredagens stängningskurs.

Det stormar rejält kring Glenn Renhult och hans bolag Värmlands Finans och Titana. Det har gjots nyemissioner, affärer mellan bolagen, affärer med Glenn Renhult och aktieförsäljningar via marknaden.

Det som verkligen har fått många aktieägare att ilskna till är besluten att avnotera Titana och Värmlands Finans från Aktietorget och ställa in planerna på att i stället lista aktierna på First North.

Allt detta har lett till stor osäkerhet bland aktieägarna och aktiekursen för Värmlands Finans har rasat kraftigt. Aktierna har mer eller mindre sålts i panik.

Det leder fram till frågan vad Värmlands Finans aktie är värd, jämfört med de 23 öre som aktien stängde på under fredagen. Nyemissioner.se har inte gjort någon egen analys, men har tittat på vad två aktörer har sagt.

I mitten av december 2011, dvs innan den senaste tidens händelser blev kända, kom Axier Equities fram till 1,30 kr, men varnade samtidigt för att risken var mycket hög.

Den 17 februari 2012, dvs efter den senaste tidens turbulens, uttalar sig Aktiespararnas tidigare VD Gunnar Ek i tidningen Värmlands Folkblad om Värmlands Finans. Han värderar där aktien till 80-90 öre och säger att det är värdet som kvarstår om man skulle betala skulderna och fördela resterande tillgångar på antalet aktier. Dvs någon form av slaktvärdering. Och säger vidare “Att sälja till 20 öre är därför ingen bra affär.”.

Risken i aktien måste sägas vara galet hög i skrivande stund, trots att Gunnar Ek ser ett slaktvärde som är upp till 290 % högre än fredagens stängningskurs. Helt uppenbart finns det en stor uppsida, och skulle företaget trots turbulensen fortsätta utvecklas som planerat så är uppsidan ännu högre. Samtidigt finns det så många frågetecken just nu att ingen riktigt kan veta vad som kommer att hända.

[url=http://www.vf.se/naringsliv/aktiesparare-rasar-efter-avnoteringen-pa-borsen-av-varmland-finans]Läs även artikeln i Värmlands Folkblad[/url]

Värmlands Finans Sverige AB

Värmlands Finans är i huvudsak ett factoringbolag som bedriver verksamhet inom området administration och finansiering av fakturafordringar med huvudinriktning på fakturaköp. En ytterligare tjänst som bolaget erbjuder är kreditupplysningar.