Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

24 januari 2023

Två spritbrännerier och två ölbryggerier med noteringsplaner

Två spritbrännerier och två ölbryggerier med noteringsplaner


Två spritbrännerier som har planer på en notering av sina aktier är Thornæs Destilleri och Hernö Gin. Två ölbryggerier med liknande planer är Göteborgs Nya Bryggeri och Åhus Bryggeri.


Thornæs Destilleri - Ett danskt whiskydestillerie och ginbränneri som just nu gör en emission på 5,5 miljoner DKK. Siktar på en notering på Spotlight under första halvåret 2024.

Hernö Gin - En producent av gin som blivit en riktigt väletablerad aktör i Sverige. Har gjort flera emissioner till allmänheten och därför även blivit populär i aktiekretsar. Berättade under våren 2022 att de ska notera sig inom tre år.

Göteborgs Nya Bryggeri - Ett ölbryggeri som ligger på självaste J.A. Pripps Gata i Västra Frölunda. Bolaget skrev i sitt memorandum i maj 2021 att de planerar för en notering år 2023. Pandemi och senare höga priser på energi och råvaror kan ha påverkat tidsplanen.

Åhus Bryggeri - Ett mikrobryggeri av öl i Åhus. Bolaget driver även egen restaurang. Har vid tidigare emission meddelat att de har en plan för en notering i framtiden, när bolaget är moget för det.


Läs även:

Gaming och hushållsprodukter noteras i närtid, grönsaksodlare byter marknadsplats

Nynoterade Astor får en neutral rekommendation av Affärsvärlden

SPACtvå får en köprekommendation av Affärsvärlden med förvärvet av Frilans Finans

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss