Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

21 juli 2022

Tura som noteras via SPACett får en köprekommendation av Affärsvärlden

Tura som noteras via SPACett får en köprekommendation av Affärsvärlden


Tura som är verksamt inom tillbehör inom konsumentelektronik noterar sig via SPACett. Affärsvärlden har gjort en analys som kommer fram till en köprekommendation.


Tura är en ledande nordisk distributör av tillbehör inom konsumentelektronik med en bred produktportfölj av egna och distribuerade varumärken. Företaget noterar sig nu via en transaktion med spac-bolaget SPACett som är noterat på Spotlight.

Affärsvärlden har nu gjort en analys där man kommer fram till en köprekommendation. Analytikern anser att bolaget har bra förutsättningar att navigera genom såväl konkurrens- som makrolandskap de kommande åren. I analysen framgår vidare att företaget är något mindre känsligt för sämre konjunktur mot bakgrund av att bolaget arbetar med tillbehör.

"Vi bedömer vidare att ledningens expertis och långa erfarenhet i branschen gör det troligt att förvärv snarare kommer att bli värdeskapande än motsatsen. Vi modellerar dock ej in förvärv"

Se även: Noteringsintervju med vd för Tura Scandinavia

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss