Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

21 juli 2022

Tura som noteras via SPACett får en köprekommendation av Affärsvärlden

Tura som noteras via SPACett får en köprekommendation av Affärsvärlden


Tura som är verksamt inom tillbehör inom konsumentelektronik noterar sig via SPACett. Affärsvärlden har gjort en analys som kommer fram till en köprekommendation.


Tura är en ledande nordisk distributör av tillbehör inom konsumentelektronik med en bred produktportfölj av egna och distribuerade varumärken. Företaget noterar sig nu via en transaktion med spac-bolaget SPACett som är noterat på Spotlight.

Affärsvärlden har nu gjort en analys där man kommer fram till en köprekommendation. Analytikern anser att bolaget har bra förutsättningar att navigera genom såväl konkurrens- som makrolandskap de kommande åren. I analysen framgår vidare att företaget är något mindre känsligt för sämre konjunktur mot bakgrund av att bolaget arbetar med tillbehör.

"Vi bedömer vidare att ledningens expertis och långa erfarenhet i branschen gör det troligt att förvärv snarare kommer att bli värdeskapande än motsatsen. Vi modellerar dock ej in förvärv"

Se även: Noteringsintervju med vd för Tura Scandinavia

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss