Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

8 februari 2018

Tre köpvärda aktier och en du ska sälja

Tre köpvärda aktier och en du ska sälja


Affärsvärlden har i dagens utgåva analyserat fyra aktier. Alfa Laval, Securitas och Micro Systemation (MSAB) får köprekommendationer. Norwegian däremot får en sälj-rekommendation.


Alfa Laval - Köp

Affärsvärlden ger en köprekommendation till Alfa Laval, med riktkursen 241 kr på ett års sikt. "Efter två år i toppen planerar Alfa Laval-chefen Tom Erixon för nya förvärv. Aktien noteras på rekordnivåer men har goda förutsättningar att fortsätta stiga."

Securitas - Köp

Affärsvärlden anser inte att Securitas är något fynd, men en tvåsiffrig totalavkastning är ändå möjlig. Riktkurs 171 kr. "Securitas genomgår en spännande förändring som lär utmynna i en mer lönsam koncern på sikt."

Micro Systemation (MSAB) - Köp

Micro Systemation (MSAB) "...är ett snabbväxande teknikbolag som fortsätter sin historiska tillväxtresa. Utnyttja rekylen efter bokslutet i förra veckan.". Riktkurs 94 kr.

Norwegian - Sälj

Affärsvärlden gav ett säljråd i slutet av februari förra året och sedan dess är aktien ner 17 % samtidigt som börsen har gått upp. Tidningens analytiker anser att risken för totalhaveri i bolaget kvarstår.


Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss