Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

8 februari 2018

Tre köpvärda aktier och en du ska sälja

Tre köpvärda aktier och en du ska sälja


Affärsvärlden har i dagens utgåva analyserat fyra aktier. Alfa Laval, Securitas och Micro Systemation (MSAB) får köprekommendationer. Norwegian däremot får en sälj-rekommendation.


Alfa Laval - Köp

Affärsvärlden ger en köprekommendation till Alfa Laval, med riktkursen 241 kr på ett års sikt. "Efter två år i toppen planerar Alfa Laval-chefen Tom Erixon för nya förvärv. Aktien noteras på rekordnivåer men har goda förutsättningar att fortsätta stiga."

Securitas - Köp

Affärsvärlden anser inte att Securitas är något fynd, men en tvåsiffrig totalavkastning är ändå möjlig. Riktkurs 171 kr. "Securitas genomgår en spännande förändring som lär utmynna i en mer lönsam koncern på sikt."

Micro Systemation (MSAB) - Köp

Micro Systemation (MSAB) "...är ett snabbväxande teknikbolag som fortsätter sin historiska tillväxtresa. Utnyttja rekylen efter bokslutet i förra veckan.". Riktkurs 94 kr.

Norwegian - Sälj

Affärsvärlden gav ett säljråd i slutet av februari förra året och sedan dess är aktien ner 17 % samtidigt som börsen har gått upp. Tidningens analytiker anser att risken för totalhaveri i bolaget kvarstår.


Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Neurovive - Intervju med vd vid nyemission

Neurovive - Intervju med vd vid nyemission

Neurovive gör under januari-februari 2019 en större företrädesemission, 123,8 miljoner kronor, och inför detta har denna intervju gjorts med vd Erik Kinnman. Han svarar på frågor om många delar av bolagets delar. Han berättar bland annat att Neurovive har många parallella projekt.

Följ oss