Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

28 maj 2023

Tre gamingbolag gör företrädesemissioner

Tre gamingbolag gör företrädesemissioner


Det är just nu tre bolag inom gaming som gör företrädesemissioner, nämligen Jumpgate, Starbreeze och Sozap. Även om alla tre är verksamma inom gaming så skiljer de sig åt rejält.


Jumpgate

Jumpgate är gamingbolaget med en enormt misslyckad historik. Det senaste året har man köpt tre tyska företag och nu gör man ett stort förvärv i form av tyska Nukklear för 6,5 miljoner euro. Med detta så är i princip hela bolagets verksamhet utbytt. För att finansiera det senaste förvärvet och verksamheten så gör Jumpgate just nu en betydande företrädesemission på 63 Mkr med en möjlig överteckning på 9,5 Mkr. Detta till en pris per aktie på 22 öre som ger en pre-money-värdering på 31,5 Mkr. Teckningsperioden är 19 maj - 2 juni.

Starbreeze

Gamingbolaget Starbreeze gör en företrädesemission på hela 450 Mkr till 75 öre per aktie där befintliga aktieägare får teckna 5 nya aktier per 6 innehavda. När emissionen genomförts kommer även Digital Bros att konvertera sitt konvertibellån på 215 Mkr. Starbreeze är ett spännande bolag men alla var väl inte helt nöjda över att finansieringen görs till en så pass nedpressad aktiekurs. Teckningsperioden är 1-15 juni.

Sozap

Mobilspelsutvecklaren Sozap gör under juni en företrädesemisison på 11,4 Mkr till 4 kr per aktie där tre befintliga aktier ger rätt att teckna en ny. 80 procent är säkrat via teckningsförbindelser utan ersättning. Bolaget har ett flertal spel i sin portfölj, denna emission ska främst användas till att vidareutveckla och lansera Fishing Tour som visat positiva tecken i marknadstester. Teckningsperioden är 7-21 juni.


Läs även:

Paradox Interactive är en aktie med potential

Spännande potential i EG7-aktien skriver Dagens industri

12 mobilspelsföretag som är noterade i Sverige

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Nanexa gör en företrädesemisson på 121 miljoner kronor

Nanexa gör en företrädesemisson på 121 miljoner kronor

Nanexa gör en företrädesemisson på 121 miljoner kronor. VD David Westberg och CFO Björn Svanström presenterar vad kapitalet ska användas till och svarar på frågor från aktieägare.

Följ oss