Tre bra oljeaktier för 2015

Tre bra aktier inom olja för 2015 är Lundin Petroleum, Africa Oil och Tethys Oil. Det är aktier som kan göra rejäla kursrallyn under året anser DIs analytiker.

Dagens Industri rekommenderar något överraskande tre oljeaktier för 2015. De tror på en stabilisering av oljepriset under 2015 och att det bäddar för kraftiga kursrallyn i oljebolagen enligt analysen. De tre utvalda aktierna är intressanta både på kort och lång sikt anser DI och aktierna anses bli bra köp om det genomsnittliga oljepriset under 2015 blir 60 USD.

Lundin Petroleum – Två viktiga tidpunkter som kan lyfta aktien. Den första är i mitten av 2015 då det visar sig hur stor andel företaget får i Johan Sverdrup. Den andra är i slutet av året då produktionen vid Edvard Grieg-fältet kommer igång, och om den blir lyckad minskar risken i aktien markant.

Africa Oil – Det är stor chans att Africa Oil deltar i en större strukturaffär eller att det kommer ett bud på hela företaget under året.

Tethys Oil – Företaget har en kraftigt stigande produktionstrend och när priset på olja stiger igen blir bolaget en vinnare.

Läs fler aktieanalyser

Africa Oil Corporation

Africa Oil prospekterar efter olja på Afrikas horn. Bolaget ingår i Lundin-sfären.