Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

18 februari 2023

Tobii är en aktie som kan mångdubblas

Tobii är en aktie som kan mångdubblas


Tobii är en något bortglömd teknikaktie som kan mångdubblas på några år skriver Dagens industri i en analys.


Tobii, som för ett drygt år sedan knoppade av Tobii Dynavox, är en något bortglömd teknikaktie som kan mångdubblas på några år skriver Dagens industri i en analys.

Bolagets erbjudande består båda av hård- och mjukvara inom ögonsensorer som används av flera och väldigt olika branscher, allt från datorspel till bilar. Lösningarna kan se vad en människa fokuserar blicken på, Tobii själva kallar det för attention computing.

Det som talar för aktien är att bolaget är världsledande, har höga marginaler och har flera verksamhetsben att stå på. Potentialen är mycket hög, men det finns även risker, konkurrenter kan komma ifatt, det kan ta lång tid för VR-marknaden att expandera och det finns alltid en risk att bolaget behöver mer pengar.

"För teknikbolag är det sällan enkelt att hålla konkurrenterna borta. Men vi har hittat ett lite bortglömt svenskt börsbolag som gjort det bra – och nu närmar sig lönsamhet. Lyckas bolaget integrera sin mjukvara hos fler kunder kan aktiekursen mångdubblas på några år."

Börsveckan instämmer inte

Tilläggas kan att Börsveckan samtidigt ger en avvakta-rekommendation till både Tobii och Tobii Dynavox. Tobii-aktien stängde på 21,84 kr i fredags.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss