Teckna Coor-aktier inför börsnoteringen

Coor står inför en stor börsnotering och enligt analytiker gör en investerare klokt i att teckna aktier i nyemissionen inför det.

Coor har sin verksamhet inom facility management, vilket i praktiken innebär att att de tar hand om alla servicetjänster åt företag. Allt från att ta hand om fastigheten, ordna städning, säkerhet och catering.

Den 16 juni noteras Coor på Stockholmsbörsen och fram till den 12 juni gör företaget en nyemission som investerare bjuds in att vara med i. Emissionen är på 1,7 miljarder kronor och priset per aktie sätts inom spannet 32-39 kr. Är det ett erbjudande man ska delta i? Vi sammanställer nedan vad analytikerna säger.

Dagens Industri – Teckna

Dagens Industri anser att Coor definitivt är värd att köpa inför börsnoteringen. Analysen inleder med att lyfta fram att det är ett konjunkturokänsligt bolag med hög direktavkastning. Räknat på det högsta priset i spannet, 39 kr per aktie, kan det bli 5-6 procent i direktavkastning de närmaste åren.

“Vi räknar med att efterfrågan på Coors aktier blir hög inför börsnoteringen nästa vecka och att såväl grunderbjudandet, extra erbjudandet som övertilldelningsoptionen blir fulltecknade.”

Så tecknar du aktier i Coor

Det är inte helt smidigt att teckna sig för aktier i Coor.

– Kunder hos Nordea kan teckna aktier till både ISK och depå.

– Kunder hos Avanza kan teckna elektroniskt till depå.

– Kunder hos övriga banker kan teckna via teckningssedel till depå, men det krävs ett bankkonto hos Nordea där betalning kan dras.

Läs aktuella analyser på andra aktier

Coor Service Management Group AB

Coor Service Management är ett ledande företag inom utveckling och effektivisering av servicefunktioner samt att ta hand om outsourcing av sina kunders stödfunktioner. I Coors verksamhet finns en bredd av olika serviceyrken samlade, t ex receptionister, telefonister, säkerhetsexperter, lokalvårdare, kockar, personer som utvecklar servicetjänsterna – och många andra. Gemensamt för alla är att ta hand om kompletta serviceleveranser.